Knivskuren kopplas till tidigare mord

Den 23-åringen som mördades på Segergatan den 13 september 2020 har en nära koppling till den man som knivskars natten mot lördagen. Foto: Fredrik Wall
Den 23-åring som mördades på Segergatan den 13 september 2020 har en nära koppling till den man som knivskars natten mot lördagen.
Foto: Fredrik Wall

På måndagen skrev Landskrona Direkt om att polisen försöker hitta samband mellan alla de våldsamma händelser som ägde rum den gångna helgen. Men än så länge finns inga uppenbara kopplingar. Polisen har dock hittat ett samband mellan en av knivskärningarna och ett mord som inträffade den 13 september 2020.

Mattias Nildén vid polisens enhet för grova brott utreder knivskärningen som ägde rum på en parkeringsplats på Segergatan strax efter midnatten mot fredagen den 23 april.
– Inte långt ifrån den plats där vi fann den knivskurne mannen i fredags ägde ett mord rum i september förra året. Vi har konstaterat att den då mördade mannen och mannen som knivskars förra veckan har en nära koppling till varandra, säger Mattias Nildén.
– Det var ju tre personer som häktades som misstänkta för inblandning i mordet förra året men dessa släpptes senare. Vi kollar nu om det finns några direkta samband mellan de båda händelserna men har ännu inte funnit några. Problemet är att ingen vill prata med oss och då är det svårt att reda ut vad som egentligen hänt.

Utredningen är fortfarande igång.
– Vi vänder på varje sten och försöker hitta samband mellan helgens händelser. Vi väntar även på svar från Statens kriminaltekniska laboratorium dit vi skickat den knivskurnes kläder samt ett knivfodral som vi hittade en bit från gärningsplatsen, säger Mattias Nildén.

Det som fick polisen att komma till platsen var att någon sett två personer som snokade runt bland bilarna på parkeringsplatsen. Det har dock varit ett missförstånd. Den som setts vid platsen är den knivskurne mannen då han skulle till en bil på parkeringen, enligt polisen.
– När vi kommer dit så finns den knivskurne mannen. Dessutom var hen som ringt oss på plats och försökte rädda den knivskurne, säger Mattias Nildén.

Gällande de andra händelserna på lördagen så är det fortfarande tyst. Åklagare Magdalena Holmberg som har ärendet gällande skjutningen på Rönnebergsgatan i lördags bekräftar dock att man nu har en person som är misstänkt för skjutningen. Denna person är anhållen i sin frånvaro.
– Det är det enda jag kan bekräfta. Vi är just nu inne i ett mycket känsligt läge, säger hon till Landskrona Direkt på tisdagen.

Till arkivet