Annons

SydGrönt etablering skapar tiotal nya arbetstillfällen

En av SydGrönts lastbilar i Glumslöv.

Sveriges största leverantör och producentorganisation för svenskodlad frukt och grönsaker, SydGrönt, flyttar in i nytt kyllager på verksamhetsområdet Kronan i Landskrona. Lagret ska vara i drift redan i november 2021.

Annons
 

SydGrönt ska etablera ett nytt kyllager för frukt och grönt på verksamhetsområdet Kronan vid E6. Ärendet var uppe för beslut i dagens sammanträde i kommunstyrelsen. Etableringen innebär ett tiotal nya arbetstillfällen.
– Vi är väldigt tacksamma för det professionella bemötande vi fått från Landskrona stad. Det märks att det är en kommun som prioriterar näringslivsfrågor. Det fokuset i kombination med det utmärkta läget vid E6 var avgörande när vi valde plats för vårt lager, som ska komplettera nuvarande verksamhet, säger SydGrönts vd Sara Berger.

På Kronan finns redan ett flertal företag inom livsmedelsbranschen som Santa Maria, Oatly och tyska livsmedelslogistikföretaget Nagel Group.
– Vi är glada över att välkomna SydGrönt till Kronan. Det här är ännu ett i raden av företag som väljer Landskrona. Det visar hur vårt strategiska läge och vårt proaktiva näringslivsarbete är avgörande för viljan att etablera sig här, säger Anna Classon, tillväxt- och näringslivschef, Landskrona stad.

SydGrönt är en medlemsägd producentorganisation som består av ett drygt 90-tal odlare, stora som små, som tillsammans utvecklar, odlar, säljer och distribuerar ett modernt sortiment av svenskproducerad frukt och grönsaker till hela den svenska dagligvaruhandeln. SydGrönt består av fem bolag, bland annat med ansvar för logistik och transport och för ett eget packeri och kyllager för långtidslagring av grönsaker. SydGrönt har fortsatt sitt huvudkontor i Helsingborg och ser etableringen i Landskrona som en viktig del i att kunna fortsätta satsa på hållbart svenskproducerad frukt och grönt.

Etableringen sker i samarbete med PMB Construction Sweden AB, som köper cirka 14 600 kvadratmeter inom fastigheten Örja 30:2 på verksamhetsområdet Kronan för att kunna uppföra det nya lagret.

Här kommer SydGrönt att etablera ett kyllager.
Karta framställd genom utdrag från kommunens geodata
© MBK och GIS, Stadsbyggnadsförvaltningen, Landskrona stad

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser