Oskar Hoff till EM i Budapest

Oskar Hoff  är svensk rekordhållare på 50 meter fjärilsim.
Oskar Hoff var nära att knipa Lars Frölanders svenska rekord på 50 meter fjärilsim.  Nu är Landskronasimmaren uttagen till landslaget.

Landskrona Simsällskaps Oskar Hoff tog en meriterande tredjeplats på 50 fjärilsim i tuff internationell konkurrens vid Swim Open Stockholm. Tiden 23.86 var endast 3/10 över Lars Frölanders svenska rekord på distansen.

Efter Oskars fina simning vid Swim Open Stockholm togs han under gårdagen ut i den trupp som kommer att representera Sverige vid EM i Budapest 17-23/5.
Det är första gången sedan 2002 som LS har en representant vid ett EM/VM. 
– EM var ett tydligt mål för Oskar som nu tar steget in i ett svenskt seniorlandslag. Han har tagit stora kliv i sin utveckling det senaste året och tillhör nu världseliten första delen av loppet. Målet på EM är att sänka det svenska rekordet på 50 fjäril och att närma sig OS-kvalet på 100 fjäril, säger tränaren David Söderstjerna.

Till arkivet