Annons

Debatt: Självklart måste vi stå på ungdomarnas sida

Det tidigare  socialdemokratiska oppositionsrådet Jonas Esbjörnsson svarar på  Torbjörn Brorssons (M) debattartikel med rubriken “Tomma kastruller låter mest S och SD”.

Att som ordförande inom IoF känna sig påhoppad för att man får kritik för att man gör nedskärningar på våra ungdomar i Landskrona är väl magstarkt.  För oss Socialdemokrater är det en självklarhet att ställa sig på ungdomarnas sida i Landskrona. För oss är det självklart att välfärd går före nedskärningar.
Att Torbjörns Brorsson då anklagar oss för att stå upp för värderingar som Olof Palme när man införde rätten till barnomsorg, eller införde fler semesterveckor, byggde ut den gemensamma välfärden, ja listan kan göras längre. Att jämföras med Hjalmar Branting som genomförde allmän rösträtt. Allt detta som den borgerliga högern var emot och som ni har kallat elak socialism.
Den Socialdemokratiskt ledda regeringen tillskjuter nu ytterliga mer pengar till landets kommuner för att ungdomar ska kunna välja att gå i sommarskola. Är dessa riktade anslag till kommunerna fel?

Landskrona fick förra året 90 miljoner kronor mer i ökade statsbidrag och Landskrona väljer att göra nedskärningar i välfärden på 50 miljoner kronor detta året och ytterligare 100 miljoner kronor dom kommande två åren.
Landskrona kommuns resultat är på ca 250 miljoner kronor. Utav dessa vill vi bland annat föreslå 1,8 miljoner kronor till feriepraktikplatser för att ge dom ungdomar som inte kan eller hittar något sommarjobb möjligheten att ha en vettig sysselsättning under sommarlovet. Detta säger du nej till och förvånas över att du får kritik för.

Visst Torbjörn Brorsson kan du likna oss vid Olof Palme eller Hjalmar Branting och att Socialdemokraterna i Landskrona alltid kommer att försvara och vilja utveckla välfärden.
Likt Thatcher-anda och nyliberalt tankesätt kan Landskrona invånare förvänta sig med Moderaterna i styret nedskärningar på det som är vårt gemensamma i välfärden.

Jonas Esbjörnsson (S) 

 

Läs mer:
Torbjörn Brorssons debattartikel –  Tomma kastruller låter mest S och SD

Lokal debatt på Landskrona Direkt

Skicka din debattartikel till info(at)landskronadirekt.com. 
Ämnet du tar upp ska helst vara av lokal karaktär och röra Landskrona eller Skåne som helhet.
I undantagsfall kan dessa snäva gränser överträdas så till vida att debattören är Landskronabo.

Bifogat din debattartikel ska en bild bifogas samt lite kort fakta om vem du är. Skriv även ditt telefonnummer om vi behöver ställa frågor angående texten.

Försökt håll dig under 6000 tecken inkl mellanslag.
Eventuella repliker publiceras i huvudsak på Planket men kan även leda till ett nytt debattinlägg

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser