Annons

Alla över 65 erbjuds nu vaccination

Nu har det blivit dags för skåningar som är 65 till 69 år att få första vaccinsprutan. Det är drygt 70000 skåningar som i dagarna får brev med erbjudande om vaccination. Nu har det blivit dags för skåningar som är 65 till 69 år att få första vaccinsprutan. Det är drygt 70000 skåningar som i dagarna får brev med erbjudande om vaccination.

Annons
 

– I början av den här veckan skickas informationsbrev med erbjudande om vaccinering ut till de skåningar som är 65 till 69 år. Att alla över 65 år inom kort fått erbjudande om vaccination är en viktig milstolpe, säger Per Hagstam, vaccinsamordnare i Region Skåne.

Breven skickas ut i omgångar den 13 till 15 april, för att minska trycket på tidsbokningen. På grund av den höga vaccinationsviljan i Skåne finns ändå risk för att det stundtals kan vara svårt att få en av de första tiderna. Men alla som vill ha vaccin kommer att få det. Region Skåne räknar med att alla som är födda 1946 och tidigare ska kunna erbjudas dos 1 under april.

I breven finns information om hur man bokar vaccinationstid genom att logga in i e-tjänsterna på 1177.se. Det går också bra att boka tid genom att ringa sin vårdcentral. Däremot går det inte att boka tid genom att ringa 1177 på telefon.

Breven skickas i kuvert med Region Skånes logotyp. Avsändare är den vårdcentral man brukar gå till, privat eller offentlig.

Vaccinationen är både gratis och frivillig men man kan inte välja vaccin. Vill man vänta går det bra att vaccinera sig vid ett senare tillfälle.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser