Utställning: Fokus lindrar förvirring

Tina Andersson ställer ut sina tavlor på Galleri 1658 den 10-11 april.

Galleri 1658 gläntar försiktigt på porten till helgen och bjuder in till en färgglad och tänkvärd premiärutställning med Tina Andersson.

Galleri 1658 på Norra Kyrkogränden 28 bjuder i helgen in till en utställning med 31-åriga Tina Anderssons speciella för att inte säga terapeutiska konstverk.
– Min utställning handlar om mental ohälsa med kvinnor i fokus, säger Tina Andersson som hoppas att hennes konst kan sända ut förståelse för alla som kämpar med det och alla närstående.
– PMS har varit i fokus under mitt sökande efter varför jag mår som jag gör ibland. Det har öppnat en ny värld för mig.

Tina Anderssons tavlor är målade med glasfärg på glas eller plast.  
– De är alla skapta under mina olika ”humör” och representerar mitt mående och mina tankar. Men det finns även positiv aspekt då de varit min flykt och hjälpt mig att må bättre, berättar hon.
– Fokus lindrar förvirring. För mig personligen så är de alla laddade med både glädje och sorg. Därav de färglagda och glittriga färgerna på de dystra uttrycken.

Att Tina Andersson började måla till en hel utställning var mer eller mindre en ren slump.
– Jag fick chillarrest i tre månader efter en knäskada och var tvungen att hänga med mig själv och alla mina humör, säger hon.

En dag insåg hon att hon hade en hel utställning hemma och kontaktade galleristen Jens Jentin Lindberg.
– Jag ser Tinas verk som ett färgstarkt abstrakt sätt att visa sitt innersta jag. Man kan välja att bara betrakta verken i sina härliga färger eller sätta sig bakom verket/tavlan och titta ut genom hennes ögon, säger han och konstnären flikar in.
– Jag tycker det är en supercool konstform då de ger en viss 3D-effekt. Färgen skapar sig själv på något sätt under torkning. Det går liksom inte att kontrollera resultatet. Vilket kan jämföras med mental ohälsa – Noll kontroll.

Tina Anderssons utställning visas på Galleri  1658 den 10-11 april klockan 10-15 båda dagarna.

Till arkivet