Annons

Debatt: Krokodiltårar hjälper inte, Torbjörn Brorsson

Stefan Olsson, (SD) svarar på Torbjörn Brorssons (M) debattinlägg.

Kommunstyrelsens förste vice ordförande, Torbjörn Brorsson (M), beklagar sig över att elaka Sverigedemokrater och socialdemokrater hade mage att ifrågasätta ett beslut om att kraftigt minska feriepraktikplatserna.
”Påhoppen” (Brorssons ord) skedde vid Kommunfullmäktiges sammanträde i tisdags.
Ett mycket märkligt ordval. Är det nu för tiden att betrakta som ett påhopp om oppositionen har en annan uppfattning än den styrande treklövern? Är Brorssons dröm ett Landskrona som styrs helt av treklövern utan någon som helst opposition?
Nej, Torbjörn Brorsson, så länge Sverige är en demokrati får du nog leva med en opposition som kritiskt granskar den styrande konstellationen som styr med hjälp av politiska vildar.

Det är alldeles korrekt att vid budgetberedningen den 14 oktober nämnde IoF:s förvaltningschef förslaget om att budgeten för feriepraktiken skulle reduceras. Hon sa inte ett ord om med hur mycket och hur många platser det gällde. Om man är efterklok skulle jag väl ha frågat om detaljer, men alla bör veta att en budgetberedning inte är ett beslutsforum. Vad vi fick höra är alltså bara förslag, inget annat. Nämnden fattar senare beslut om budgeten.
Brorsson påstår att frågan har varit uppe flera gånger i nämnden. Sverigedemokraternas representanter i nämnden kan inte påminna sig att frågan har varit uppe till debatt och beslut. Ord står mot ord. Men vem som talar sanning borde vara lätt att utröna. Ett beslut av den digniteten ska vara protokollfört. Jag har granskat vartenda protokoll i närtid och hittar inte ett ord om neddragningen av feriepraktik. Hur kan då Brorsson hävda att beslutet togs i full enighet i nämnden?

När treklövern förstod att det skulle bli diskussion om den neddragna feriepraktiken hittade man desperat på en lösning med betald ferieskola som kostar staden ganska exakt den summa som besparingen av feriepraktikplatserna ger. Nu har plötsligt treklövern pengar. Varför satsar man då ett par miljoner på att betala elever för att gå i sommarskola? Jag är ingen motståndare till ferieskola, tvärtom, men jag trodde vi var överens om att staden inte ska betala elever för att de läser upp sina betyg. Det sänder ut fel signaler.
Mitt förslag är enkelt: Skrota beslutet att betala elever för sommarskola och satsa miljonerna på feriepraktik. Svårare än så är det inte.

Stefan Olsson (SD)
Kommunalråd

Läs Torbjörn Brorssons debattinlägg – Tomma kastruller låter mest S och SD

 

Lokal debatt på Landskrona Direkt

Skicka din debattartikel till info(at)landskronadirekt.com. 
Ämnet du tar upp ska helst vara av lokal karaktär och röra Landskrona eller Skåne som helhet.
I undantagsfall kan dessa snäva gränser överträdas så till vida att debattören är Landskronabo.

Bifogat din debattartikel ska en bild bifogas samt lite kort fakta om vem du är. Skriv även ditt telefonnummer om vi behöver ställa frågor angående texten.

Försökt håll dig under 6000 tecken inkl mellanslag.
Eventuella repliker publiceras i huvudsak på Planket men kan även leda till ett nytt debattinlägg

En kommentar till "Krokodiltårar hjälper inte, Torbjörn Brorsson"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Tomma kastruller låter mest S och SD

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser