Annons

Konst i fokus på auktion

Vill du har Picassos signatur hemma på väggen? Kolla in tisdagens onlineauktion.

På tisdagens onlineauktion på Skånes Auktionsverk finns som vanligt mycket att bjuda på. Ett stort fokus ligger dock på konst. Bland annat är det första ropet en etsning av Pablo Picasso signerad av konstnären själv.

Annons
 

”Ett lätt gulnat blad, kanter hårt gulnade. Två små revor i vänster kant. Spår av tejprester i överkant. Nederkant med spår av skrift.”
Så står det om etsningen av Pablo Picasso som inleder nästa vekas auktion. Trots det så landar priset på femsiffrigt belopp.
– Det tillhör naturligtvis inte vanligheterna med Picassos underskrift, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.
– Efter Picasso så har vi en etsning med handkolorering av Marc Chagall och en signerad färglitografi av Georges Braque. Det ska bli mycket spännande att se hur stort intresset blir.

Lite billigare men definitivt udda är rop nummer 577.
– Vi brukar ibland prata om presenten till dom som redan har allt. Och detta är en sådan. Det är en lampa med en fläkt och tygkorv. När man tänder lampan så blåses korven upp. När man sedan släcker så faller korven ihop i en hög på golvet, säger Joakim Karlsson och skrattar.
– Vi har fixat en timer till den så att den far upp och ner under måndagens visning.

Visning i Skånes Auktionsverks lokaler på Enoch Thulins väg 13 äger rum på måndag den 12 april klockan 13 till 19. Onlineauktionen startar tisdag 13 april kl. 18.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser