Annons
Måndagen den 24:e januari
4.7°C 5.6m/s
Dagens namn: Erika

Ovanlig akvarell av Arne Jacobsen på auktion

En av Landskronas mest arkitektoniska pärlor är Idrottshallen som invigdes 1965. Det var den danske arkitekten och formgivaren Arne Jacobsen som ritade den fantastiska byggnaden. På tisdagens onlineauktion på Skånes Auktionsverk ropas en akvarellmålning på Idrottshallen av Arne Jacobsen ut och intresset lär bli stort.

Annons
 

– Det är en fantastisk akvarell som han målat i april 1961 och naturligtvis är den signerad av Jacobson själv, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.
– Det skulle inte förvåna mig om den till slut hamnar på museet eller något liknande. Jag gissar också att många danskar vill blanda sig i leken, säger han.

Inne på avdelningen konst berättar Joakim Karlsson om Erik Brandt som var verksam under en stor del av 1900-talet.
– Vi har en stor samling av honom som kommer att gå under klubban. Han var en mycket anlitad beställningskonstnär och ofta var det porträtt som han målade, informerar Joakim Karlsson.
Och visst är det en stor samling som ropas ut. Det rör sig om hela 87 verk fördelat på 41 klubbslag.

Som vanligt finns det också objekt som är lite annorlunda.
– Till dom som tror dom har allt har jag ett tips. Det är en get i bemålad plast och den är endast tillverkad i 100 exemplar. Skulptören är William Sweetlove.

Avslutningsvis tipsar Joakim Karlsson om ett bord. Ett tungt bord.
– Det väger som en halv bil. Skillnaden är att bordet inte har några hjul, säger han och ler.
– Det är ett skånskt stenbord daterat 1852. Jag är övertygad om att stenskivan kommer från Komstad på Österlen.

Allt detta och mycket därtill kan du beskåda på måndag mellan klockan 13 och 19 då Skånes Auktionsverk har visning i sina nya lokaler på Enoch Thulins väg 13. Onlineauktionen äger rum på auktionsverkets hemsida, där du kan läsa om alla objekt redan nu, på tisdag klockan 18.

Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk visar upp en fantastisk akvarell föreställande Idrottshallen i Landskrona, målad av Arne Jacobsen som även ritat byggnaden.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser