Annons

Han blir stadens nye idrotts- och föreningsstrateg

Marcus Hansson går från Cityidrott till att bli Landskrona stads nye idrotts- och föreningsstrateg.

För elva år sedan var Marcus Hansson med om att starta upp Cityidrott tillsammans med vapendragaren Jonny Karlsson. Nu skiljs radarparet åt. Åtminstone i det dagliga arbetet.

Annons
 

Vi noterar att Marcus Hansson, välkänd profil på Cityidrott nu går vidare till en anställning inom teknik- och fritidsförvaltningen som idrotts- och föreningsstrateg.
– Det stämmer att Marcus Hansson är rekryterad av oss. Han är anställd för att arbeta långsiktigt med idrott och föreningslivet i Landskrona och börjar sin anställning på förvaltningen den 1 april och kommer att starta upp Fritidsbanken under 2021. Marcus är en väldigt bra kandidat då han har erfarenheten, kompetensen och alla tänkbara kontakter i och runt om staden, säger förvaltningschef Christian Dahl.

Marcus Hansson och Jonny Karlsson har med sina stora hjärtan varit nästintill ovärderliga för Cityidrott både genom sin kunskap och sitt engagemang. Frågan är om kommunen i och med rekryteringen riskerar att Cityidrott tappar fart.
– Vi ser honom som en bra brygga mellan Cityidrott och teknik- och fritid för att skapa ett ännu bättre samarbete. Cityidrott är en otroligt fin verksamhet som vi värnar om. Här finns flera personer som vi har ett bra samarbete med och nu stärker vi den naturliga kopplingen ytterligare, menar Christian Dahl.

Marcus Hansson själv tror att ”sidbytet” bara blir positivt för Cityidrott.
– Jag älskar mitt jobb här på Cityidrott men tiden är rätt att gå vidare. Cityidrott är på topp nu och jag tror att det blir bra att någon annan kommer in med nya ögon och idéer och bidrar till att föra verksamheten vidare. Samtidigt finns jag kvar i kommunen och kommer att självklart att jobba tillsammans med Cityidrott, säger han.

Idrottsstaden Landskrona har om man bortser från just Cityidrott annars hamnat i skymundan på sistone.
– Det känns dock som något är på gång igen och den resan vill jag vara med på, säger Marcus Hansson och det går inte att ta miste på hans brinnande engagemang för Landskrona som stad och dess idrottsliv. Idrottsplatsområdet med idrottshallen och allt runtikring står på tur att utvecklas.
– Det har gått i stå men nu känns det som det börjar hända saker.

Det rör sig om åtskilliga tusen barn som  Marcus Hansson träffat under sina år på Cityidrott men någon större avskedsfest är inte inplanerad när han nu slutar.
– Vi är helt prestigelösa. Jag får väl skaffa fram en tårta när det väl blir dags, säger han och skrattar.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser