DEBATT - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Göran Andersson – Gör som i Söderhamn”

Göran Andersson skrev ett öppet brev på Landskrona Direkts debattsida gällande kommunens avgifter för alkoholtillsyn och uteserveringar. Något svar ficka han inte, varken från politikerna eller stadens ansvariga tjänstemän. Nu har han dock anledning att le.
Göran Andersson längtar av förklarliga skäl till dagen då vi åter kan gå på restaurang, resa och bo på hotell. Göran Andersson är VD för Thanda Group, vilka äger och driver hotell och restauranger i Skåne, Blekinge och Roslagen. Nu skriver han ett debattinlägg på Landskrona Direkt där han riktar sig till Landskrona stads näringslivschef Anna Classon och till kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg med en uppmaning om att bland annat slopa tillsynsavgifterna för restaurangerna i Landskrona.

Hej Anna och Torkild.

Jag hör fler och fler kommuner i Sverige som gör allt för att hjälpa  besöksnäringen. I princip är det enbart besöksnäringen som har fått restriktioner även om det bara är 0,2 promille som kan bevisas ha smittats på t ex restaurang. Men dessa restriktioner har drabbat näringen väldigt hårt.

I och med den debatten som bl a förts på Landskrona Direkt vill jag visa er det senaste digitala numret av Besöksliv* där man berättar om Söderhamns kommun och vad dom försöker göra för att hjälpa till.

Under hösten har vi hört från politiker och ministrar att man skall hjälpa företagen men det som hände vara att man sänkte omställningsstöden kraftigt. Innan vi kunde söka stöden så fanns det ingen möjlighet att se eller beräkna hur stöden skulle falla ut. Vi såg bara politiker som berättade att näringen skulle bli kompenserad. Istället förändrades stöden kraftigt negativt.  Vi ser att konkurserna i restaurangbranschen kraftigt har ökat under januari och februari och dessa kommer att fortsätta att öka.

Jag vill att Landskrona stad slopar alla tillsynsavgifter för 2021, krediterar för 2020, lättar upp öppettider för uteserveringar och hyresavgifter för dessa. Jag vill att de kommunala politikerna i Landskrona startar ett påverkansarbete att Skåne med minskning av smittade i pandemin skall släppa successivt på restriktionerna.

När vi ser att staden har gått kraftigt plus under 2020 så är dessa summor småpengar men jag tror att det skulle vara en kraftig symbolhandling samt en hjälp till många av småföretagen.

Med vänliga hälsningar

Göran Andersson
VD
Thanda AB

*Besöksliv: Söderhamn skänker pengar till restauranger och hotell

 

Lokal debatt på Landskrona Direkt

Skicka din debattartikel till info(at)landskronadirekt.com. 
Ämnet du tar upp ska helst vara av lokal karaktär och röra Landskrona eller Skåne som helhet.
I undantagsfall kan dessa snäva gränser överträdas så till vida att debattören är Landskronabo.

Bifogat din debattartikel ska en bild bifogas samt lite kort fakta om vem du är. Skriv även ditt telefonnummer om vi behöver ställa frågor angående texten.

Försökt håll dig under 6000 tecken inkl mellanslag.
Eventuella repliker publiceras i huvudsak på Planket men kan även leda till ett nytt debattinlägg

 

Lokal debatt på Landskrona Direkt

Skicka din debattartikel till info(at)landskronadirekt.com.
Ämnet du tar upp ska helst vara av lokal karaktär och röra Landskrona eller Skåne som helhet.

Bifoga en bild till din debattartikel samt lite kort fakta om vem du är. Skriv även ditt telefonnummer om vi behöver ställa frågor angående texten.

Försökt håll dig under 6000 tecken inkl mellanslag. Eventuella repliker publiceras i huvudsak på Planket men kan även leda till ett nytt debattinlägg.

Till arkivet