Annons

Region Skåne pausar vaccinationer med Astra Zenecas vaccin

Brist på vaccin har tidigare tvingat Region Skåne att pausa vaccineringen av en del personalgrupper. Nu är osäkerheten om biverkningar som gör att man pausar Astra Zenecas vaccin.

Region Skåne pausar omedelbart alla vaccinationer med Astra Zenecas vaccin mot covid-19. Detta efter att Folkhälsomyndigheten beslutat om ett uppehåll i vaccinationerna, under tiden att en utredning pågår om eventuella biverkningar.

Annons
 

Folkhälsomyndigheten meddelade på morgonen idag att de tillfälligt pausar vaccinationer med AstraZenecas covidvaccin under tiden som europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA utreder frågan. Beslut från EMA väntas nu på torsdag.
– Våra vaccinerande enheter har nu pausat pågående vaccinationer med AstraZenecas vaccin. Vi inväntar nu ytterligare information från Folkhälsomyndigheten och Läkemedelsverket, säger Per Hagstam, vaccinationssamordnare Region Skåne.

Alla vaccinerande enheter på sjukhusen i Region Skåne har på tisdagsmorgonen fått information om att de ska pausa vaccinationerna med Astra Zenecas vaccin. Primärvården har ännu inte börjat använda vaccinet från Astra Zeneca, de vaccinationer som har givits av vårdcentralerna är av en annan typ.

Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) och svenska Läkemedelsverket utreder just nu rapporter om misstänkta biverkningar om blodpropp och blödning hos personer som vaccinerats med Astra Zenecas vaccin mot covid-19. Inga sådana misstänkta biverkningar har registrerats i vare sig Skåne eller i Sverige som helhet, allt enligt ett pressmeddelande från region Skåne.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser