Annons

Modern konst i fokus på auktion

Joakim Karlsson visar upp en del av den moderna konst som kommer att gå under klubban på tisdagens onlineauktion.

Som vanligt ropas allt mellan himmel och jord ut när Skånes Auktionsverk håller onlineaktion på tisdag. Ett stort fokus ligger dock på den moderna konsten.

Annons
 

Bland de mest namnkunniga vars verk ropas ut är Beverloo Corneille.
– Vi har tre poppiga reliefer i glaserad keramik med fantasidekor av Corneille som nu söker nya ägare. Dessutom har vi två litografier och en matta av samma konstnär, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.
– Vi har faktiskt en hel del modern konst som kommer att gå under klubban.

Joakim Karlsson vill gärna också lyfta fram riktigt gammalt hantverk.
– Vi har ju en del kinesiskt porslin. Bland annat en skål som är cirka 1000 år gammal. Vi har även en etruskisk urna i svart lergods med ristat mönster. Den är från cirka 500 f.kr. Bara känslan av att ha något så gammalt hemma är häftig tycker jag.

Med regeringens förtydligande om hur många personer som får vistas samtidigt i en butikslokal har Skånes Auktionsverk anpassat maxantalet i sina lokaler när det är dags för visning på måndag mellan klockan 13 och 19. Personalen kommer då att ha uppsyn över maxantalet.
– Skulle lokalen bli fullsatt går det bra att vänta i kundtjänst eller ute så länge, säger Joakim Karlsson och informerar om att onlineauktionen drar igång på auktionsverkets hemsida på tisdag den 16 mars kockan 18.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser