Kaffeprojekt inbringar tusenlappar till Cancerfonden

Krister ”Kaffehörnan” Nilsson har redovisat sitt senaste projekt.

Dricker du mycket kaffe? Landskrona Direkt har träffat en som drack drygt 11 koppar om dagen i genomsnitt under åtta månader. Detta har inbringat 5 386 kronor till cancerfonden. Låter det märkligt? Det är inte konstigare än att Krister ”Kaffehörnan” Nilsson har sammanfattat sitt senaste projekt.

– Det är lugnt. Jag har en plåtmage, säger han när han tittar upp på redaktionen för, just det, en kopp kaffe.
– Jag älskar kaffe. En gång var jag på Emporia. Jag drack inget kaffe på fyra timmar. Då fick jag huvudvärk.

”Kaffehörnans” senaste projekt gick ut på att dricka kaffe från maj till december förra året. Han hade två sponsorer som lovade att betala en krona per kopp, pengar som oavkortat går till Cancerfonden. Dessutom har han en kaffesponsor.

Tidigare har han cyklat till förmån för Barncancerfonden samt druckit kaffe för att gynna Idoltvåan, sångerskan Rebecka Karlsson. Till hennes ära uppfann han även en pizza som fortfarande säljs på en av stadens pizzerior. Noterbart att även musikduon Rewind fått en pizza uppkallad efter sig i samband med Krister Nilssons projekt.

Ett stort minne från ett av många projekt är att en av hans sponsorer i samband med att han cyklade runt för att samla in pengar till Barncancerfonden var travtränaren och stjärnkusken Lufti Kolgjini.
– Han nappade direkt, säger Krister Nilsson.
– Jag tycker att trav är jättekul. Jag har varit på stallbacken på Jägersro och till och med åkt med i startbilen i samband med ett lopp, säger han och skrattar.

Han plirar med ögonen när vi frågar honom om han har planer på något nytt projekt.
– Nej, det har jag faktiskt inte. Men inget projekt är också ett projekt, säger han och utbrister än en gång ut i skratt.
– Skämt åsido. Det hade varit kul att samla in pengar genom att cykla några varv på Jägersro, säger han och fortsätter.
– Eller något med fotografering. Jag älskar att fotografera. Det hade varit kul att fotografera något som har med musik att göra. Eller matlagning. Det är just nu mitt stora intresse. En idé kan komma på fem minuter och sparkas igång lika fort.

Krister Nilsson lovar att höra av sig om och iså fall när ett nytt projekt är på gång.
– Det gör jag alltid. Ni kan räkna med mig. Tack för kaffet, säger han och lämnar redaktionen för denna gången.

Du kan följa Kaffehörnan äventyr på Instagram – https://www.instagram.com/kaffehornanse/

Till arkivet