Annons

Kräver stopp för nedskärningar i välfärden

Kommunalråd Fatmir Azemi (S) anser att kommunen inte behöver göra de besparingar inom skola och omsorg som aviserats.

Med anledning av det ytterst stora överskottet i Landskrona stads budget på drygt en kvarts miljard kronor kräver nu Socialdemokraterna att besparingarna i äldreomsorgen och skolan stoppas.

Annons
 

Som Landskrona Direkt kunde berätta förra veckan så går det riktigt bra för Landskrona sett ur ett ekonomiskt perspektiv. Stadens preliminära bokslut visar på ett överskott på drygt en kvarts miljard kronor. Det är ett historiskt starkt resultat som socialdemokraterna menar ger förutsättningar för att sätta stopp för de aviserade besparingarna i äldreomsorgen och skolan samtidigt som det finns behov av en jobbsatsning.
–  Allt annat vore oansvarigt. Vi var emot besparingarna i äldreomsorgen och skolan redan när de beslutades i kommunfullmäktige. Med ett överskott på 250 miljoner kronor finns det inga ekonomiska skäl att fortsätta på den vägen, anser kommunalråd Fatmir Azemi (S).

– Kommunledningen måste besinna sig. Gör man en så här stor vinst kan man inte med gott samvete samtidigt fortsätta skära ned i välfärden, understryker Fatmir Azemi, som nu kräver att besparingarna dras tillbaka.

– Låt mig vara alldeles glasklar, välfärden går först. Att skära ned i välfärden när det rent ekonomiskt inte är motiverat är skamligt. Jag förutsätter att skolan och äldreomsorgen nu ges förutsättningar att utvecklas, inte skäras ned, säger han och vill göra ändringar i årets budget.

– Vi yrkar på att omsorgsnämnden får ett tillskott på 23 miljoner kronor och utbildningsnämnden får ytterligare 14 miljoner kronor, säger han och höjer samtidigt ett varningens finger för att arbetslösheten åter är hög.

 – Vi har idag en arbetslöshet på drygt 13 procent i Landskrona. I landet hamnar vi på en 277 plats av landets 290 kommuner. Vi måste göra insatser även på detta område, avslutar Fatmir Azemi.

Läs mer: Kvarts miljard bättre än väntat08

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser