Annons
Måndagen den 17:e januari
2.5°C 5.5m/s
Dagens namn: Hilda, Hildur

BoIS-budgeten för sponsorer 2021 snart i hamn

Förra veckan skrev vi om att BoIS budgeterar med en sådan vinst 2021 att klubben hamnar på plus för första gången på många år. En starkt bidragande anledning är att antalet sponsorer ökar. Att BoIS ska nå sitt budgeterade mål är man säkra på.

Annons
 

Lennart Neander är kassör i BoIS och han beskriver situationen.
– 2020 hade vi sponsorintäkter på 5,6 miljoner kronor. I år budgeterar vi med att dra in 8,5 miljoner kronor, säger kassören.
– Och jag är inte orolig att vi inte ska nå vårt mål. Fram till dags dato har vi redan 7 miljoner i sponsorintäkter, alltså 1,4 miljoner mer än hela 2020. Dessutom har vi ett flertal sponsorer som vi jobbar aktivt med. Jag är helt säker på att vi når vårt budgeterade mål.

I skrivande stund är antalet huvudpartners uppe i åtta stycken. Totalt har klubben ett 80-tal nätverkspartners idag.
– Vi har fler som sponsrar BoIS i år. Men det är inte bara det. Flera sponsorer som varit med tidigare år går in med mer pengar 2021. Och det betyder naturligtvis mycket, säger Lennart Neander.

En av klubbens huvudpartners är HSB Landskrona som varit sponsorer under flera år.
– Det känns självklart. BoIS är ju laget i staden. Idrotten generellt har stort genomslag och BoIS har som stans stora förening ett stort socialt ansvar. Precis som näringslivet. Därför sponsrar vi BoIS, säger Mia Gustafson, marknads- och kommunikationschef på HSB Landskrona och Malmö.

HSB har inte bara ett sponsoravtal.
– Vi har delat upp vår pott i två avtal. Ett som går till klubbens elitverksamhet och ett som är öronmärkt till tjej- och damfotbollen. Vi tyckte att det var viktigt att markera att vi har bostäder för alla och att BoIS är en förening för alla, säger Mia Gustafson.

Anders Lindfors är ansvarig för BoIS företagsförsäljning och affärsnätverk och han intygar att han har ett roligt arbete.
– Det var kul även i Superettan 2018 men det känns att det är mer drag idag. Jag uppskattar att vi har ett 20-tal nya nätverkspartners just nu. Det är riktigt kul, säger han och berättar att det finns fler är HSB som öronmärkt vissa avtal.
– Serneke har ett liknande upplägg som HSB. Men även andra partners har hela föreningens väl och ve i åtanke.

Precis som Lennart Neander så är Anders Lindfors övertygad om att man kommer att nå 8,5 miljoner.
– Att bli med i BoIS nätverk kostar 55 000 kronor för ett år. Sedan ökar summan ju mer man vill synas. Att vara huvudpartner och guldpartner kosta sexsiffriga belopp. Detta i kombination med att vi är i slutförhandlingar med ett flertal företag gör att jag inte är orolig, säger Anders Lindfors.
– Och hade det inte varit för pandemin så hade vi varit ännu fler.

Anders Lindfors har ett eget personligt mål.
– Jag hoppas att vi har minst hundra nätverkspartners innan året är slut. Det hade varit en fantastisk julklapp till föreningen och ett grymt avstamp mot 2022, avslutar Anders Lindfors.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser