Annons

Smittspridningen minskar i Landskrona

Vi går mot ljusare tider och även den tunga dimma som legat över Landskrona ett par dagar har nu lättat. Foto: Håkan Karlsson.

Under torsdagen rapporterades 62 nya fall av covid-19 i Landskrona för den senaste veckan, vilken kan jämföras med 81 fall veckan innan dess och 109 dessförinnan.

Annons
 

Totalt sedan mars ifjol har 4213 landskronabor rapporterats ha varit smittade av covid-19.

Sammanlagt har 2100 personer i Landskrona fått sin första vaccindos, enligt Nationella vaccinationsregistret. 1100 personer är färdigvaccinerade.  Landskrona ligger under Skånesnittet när det gäller vaccinerade. Skillnaden mellanlandets  kommuner är betydande. Den kommun i landet som som vaccinerat störst andel är Malå kommun med 18,5 procent av invånarna.

Det finns ett tydligt mönster: Vaccineringen går snabbast i kommuner som SKR kategoriserar som “landsbygdskommun”. Dessa kommuner har vaccinerat över två gånger så hög andel av sin befolkning som storstäder.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser