Kort covidrapport

Det ljuvliga vårvädret inbjuder till promenader i staden, se bara till att hålla avstånd när du stannar och pratar med någon bekant.
Det ljuvliga vårvädret inbjuder till promenader i staden, se bara till att hålla avstånd när du stannar och pratar med någon bekant.

Den senaste veckan har 89 nya bekräftade fall av covid-19 rapporterats i Landskrona. Det är en uppgång jämfört med den föregående veckan  med plus 8 fall. Fram till vecka sju har totalt 1 848 personer i Landskrona fått sin första vaccindos, enligt Nationella vaccinationsregistret. Det innebär att 5,1 procent av den vuxna befolkningen i staden fått minst en dos.

Idag är sista dagen på sportlovet för Landskronas grundskole- och gymnasieelever. Från och med nästa vecka övergår högstadie- och gymnasieskolan till distansundervisning.  Eleverna kan då hämta mat på skolorna.

Två smittade brukare/patienter finns i dagsläget inom omsorgsförvaltningen. En på äldreboende, en inom hemvården.  Det finns dock ingen smitta bland personalen, uppger man från förvaltningens sida. Det sista äldreboendet färdigvaccineras inom kort och man räknar därmed med fullt skydd på samtliga boenden från och med mitten av mars.

Till arkivet