Annons

Allt från Kalle Anka till allmoge på auktion

Anna Rodman, VD för Skånes Auktionsverk, tar en paus i hörnen med skånsk allmoge och läser en gammal Kalle Anka-tidning.

Tisdagens onlineauktion på Skånes Auktionsverk har inget generellt tema. Det betyder dock inte att det inte finns massor av spännande objekt som söker nya ägare. Det finns allt från allmoge och retro till Kalle Anka-tidningar och broderier.

Annons
 

Bland de mer annorlunda ropen är en kalendertavla daterad 1753.
– Den är väldigt speciell. En riktig raritet. Den är bland annat bemålad med vanitasmotiv för att påminna om att livet inte varar för evigt, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk och fortsätter.
– Vi har en hel del spännande skånsk allmoge. Det mest unika är en dukagångsdrätt från 1800-talet, säger Joakim Karlsson och informerar vad en drätt är.
– Förenklat så är det en väggbonad. Och denna är jättestor. Över fyra meter hög.

För den som vill börja samla på serietidningar så är det ett gyllene tillfälle att börja på tisdag.
– Vi har fått in ett flertal gamla Kalle Anka-tidningar. Då är väl bläddrade och därför klart överkomliga i pris, säger Joakim Karlsson.

Med regeringens förtydligande om hur många personer som får vistas samtidigt i en butikslokal har Skånes Auktionsverk anpassat maxantalet i sina lokaler. Tidsbokning krävs därför inte, utan personalen kommer att ha uppsyn över maxantalet. Skulle lokalen bli fullsatt går det bra att vänta i kundtjänst eller ute så länge. Visningen äger rum på måndag klockan 13-19 och onlineauktionen drar igång på auktionsverkets hemsida klockan 18 på tisdag.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser