Vad händer på Trio….

Trioplast blir Trioworld.  Foto: Vaken läsare som vi tackar för tipset.
Trioplast blir Trioworld. 
Foto: Vaken läsare som vi tackar för tipset.

Vi noterar att det i skrivande stund pågår ett byte av företagsskylt på Trioplats på Lodjursgatan. Trioplast blir Trioworld. 

Efter sammanslagningen av två av Europas största producenter av polyetenfilm – Trioplast och AFP – lanserar nu koncernen ett nytt namn och ett utökat engagemang att leda plastfilmsindustrin mot cirkularitet och hållbara förpackningslösningar, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Det nya varumärket varumärke Trioworld vill öka mängden återvunnet plast.
– Vi på Trioworld är övertygade om att plast kan göra världen tryggare och mer miljövänlig, säger koncernens vd Andreas Malmberg.
– Men vi måste optimera användningen av plast och reducera våra kunders koldioxidavtryck. Den viktigaste faktorn på den här resan är användningen av återvunnen plast i vår produktportfölj. Vi har som mål att avsevärt öka vår användning av återvunnen plast. Vi tar sikte på att ha en andel på över 30 procent återvunnen plast i våra produkter innan 2025 och en mer långsiktig målsättning på mer än 50 procent återvunnen plast, säger han.

Några av de senaste exemplen på Trioworlds användande av återvunnen plast är en sträckfilm för lastsäkerhet som innehåller mer än 5o procent återvunnet material men också förpackningsfilmer för olika typer hushållspapper och andra hygienartiklar, med högt innehåll av återvunnen plast.

I dessa pandemitider har företaget även varit med och skapat återvunna lösningar för personlig skyddsutrustning.

Till arkivet