Annons

Mycket god testningskapacitet

Hämtning och lämning av provtagningskit kan göras vid IP:s parkeringsplats. Notera att du ska boka tid via 1177.se

Skåningarna måste fortsätta att hålla i och följa de regler och restriktioner som gäller, den uppmaningen kommer från Region Skåne. Minst lika viktigt är att testa sig vid minsta symtom. Smittspridningen är fortsatt hög i länet.

Annons
 

Skånes positiva utveckling med de senaste veckornas minskade smittspridning har stannat av. De senaste två veckorna har hamnat på en så kallad platå med cirka 3 150 nya fall per vecka, rapporterar regionens presstjänst. Samhällsspridningen i Skåne syns tydligt även inom sjukvården. Antalet som behöver läggas in för covid-19 är på samma nivå som tidigare, det vill säga strax under 200 inlagda patienter både igår och förra måndagen.

Ett effektivt sätt att minska spridningen är att testa sig vid minsta symtom. Region Skåne har mycket god testningskapacitet och den som behöver får tid för ett självtest samma dag eller dagen efter. Även de som bor med personer, som har konstaterad covid-19, ska testa sig efter fem dagar även om man inte har några symtom. Vid symtom ska alla testa sig direkt.

Det var i helgen som Region Skåne pausade uthämtning av självtester på grund av problem med testningspinnarna. Nu går det återigen att beställa självtester till skånska apotek.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser