Annons

Logistikföretag flyttar till Kronan

Planen är att Nagel-Group flyttar in i Logicenters fastighet i september i år.
Foto: Logicenter.

Vi noterar att ett av Europas största logistikföretag inom livsmedel, tyska Nagel-Group i höst flyttar sitt svenska kontor från Malmö till Landskrona. Flytten innebär att ett 30-tal arbetstillfällen flyttar till Landskrona.

Annons
 

I september i år flyttar den tyska livsmedelsdistributören Nagel-Group sitt svenska kontor från Malmö till Logicenters anläggning i Landskrona. Parterna har skrivit ett 15-årigt avtal, där Nagel-Group hyr in sig på en 12.000 kvm stor yta. I den andra halvan av fastigheten återfinns sedan tidigare  Airshoppen som hyresgäst.

I fjol färdigställdes Logicenters logistikanläggning på Kronan företagspark i Landskrona, alldeles intill E6 vid Landskrona södra.  När Nagel-Group nu etablerar sig i fastigheten innebär det också att cirka 30 jobb följer med i flytten.

– Vi är glada över att ännu ett internationellt företag sett möjligheterna med placering i Landskrona, mitt i Öresundsregionen. Vi hoppas kunna bidra till att etableringen får en bra start och vara behjälpliga med det som Nagel har behov av för att känna sig välkomna och kunna expandera som planerat, säger Anna Classon, tillväxt- och näringslivschef i Landskrona stad.

Nagel-Group har för avsikt att expandera i och med flytten till Landskrona.
– Vi ser fram emot att flytta in i vår nya logistikanläggning och kunna fortsätta växa i Landskrona. Anläggningens strategiska läge lämpar sig perfekt för oss, med goda kommunikationer till hela södra Sverige och norra Europa befäster vi vår närvaro i norra Europa. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med både Logicenters och Landskrona stad, säger Hans-Joachim Brockmeyer, Head of Direct på Nagel-Group.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser