Hallå där Tommy Ericsone…

Under den gångna veckan misstogs Tommy Ericsone för att vara Torkild Strandberg vid två(!) tillfällen. OBS Bilden är ett montage.
Under den gångna veckan misstogs Tommy Ericsone för att vara Torkild Strandberg vid två(!) tillfällen.
OBS: Bilden är ett montage.

… vi hörde att du förväxlats med stadens starke man, Torkild Strandberg.
– Haha, kul ni uppmärksammat mitt dilemma.., säger Tommy Ericsone, som i veckan inom loppet av en halvtimmen misstogs för att vara just kommunstyrelsens ordförande, Torkild Strandberg, i samband med att han fikade på stan tillsammans med en kompis.

– Det är väl så, att med åren förknippas man med andra personer, än i ungdomen. Då var det snygga skådespelare, nu får man vara glad för att man uppmärksammas, säger han och skrattar hjärtligt.

–  Att som nu, förväxlas med stadens överhuvud får väl ändå anses vara lite kul. Framförallt då jag ibland har synpunkter på stadens ledning. Torkild är en god kraft. Vi är åtminstone överens om ”att mycket är gjort, men mycket är kvar att göra”.  Eller som en god vän uttryckte det efter en separation ”aldrig har det varit något, men nu är det slut”.

Vad gör du annars nu för tiden?
– Jag gör inte många knop. Går på sparlåga. Årstiden och virusen sätter agendan. Jag driver Sveriges minsta hotell; Hôtel Gruyére, på Drottninggatan 8. Trodde aldrig det skulle vara så kul, men det är roligt med alla gäster man möter och ny vänskap uppstår. Den sociala biten är viktig för mig.

Varför hör du aldrig av dig?
– Jag har varit väldigt flitig under åren med att uttrycka mina åsikter. Idag vill jag dock ägna mig mer åt mig själv och nära och kära. Kreativiteten är något som styr mitt liv.

Vad jobbar du med?
–  Jag har tittat på en trevlig koloni i Landskrona med utvecklingspotential. Våra kolonier är något som bara kommer att utvecklas och nyttjas mer och mer i framtiden. Framförallt efter det gångna året, har folk börjat titta efter fritidshus. Här kan man få utlopp för sin kreativa sida och samtidigt vara social.

– Har även börjat titta på att flytta utomlands, på ålderns höst. Grekland ligger mig varmt om hjärtat. Vänliga människor, bra klimat och god mat.
Säger som ”Roy o Roger” sjöng; ”…det ska va gött att leva, annars kan det kvetta!”, avslutar Tommy Ericsone.

Till arkivet