Annons

Snö och slask besvärligt på konstgräsplanerna

Föräldrar till barn- och ungdomar i IK Wormo uppmanades att själv röja konstgräsplanen från snö och slask.

Det skånska snön med efterföljande slask ställde i veckan till det för IK Wormo som har träningar på Exans konstgräsplan. En uppmaning gick ut till föräldrar att ta med kvastar, skottare och andra snöröjningsredskap för att underlätta för de yngre wormoiternas träningar. En fråga uppenbara sig om Landskrona stad slutat med snöröjningen av konstgräsplanerna i kommunen.

Annons
 

– När det är kallt och snön är i puderform är det inga större problem att få bort detta från konstgräset. Den snön som har fallit de senaste dagarna har varit tung och besvärlig att hantera och räcker det inte att sladda eller borsta planen, då det inte har någon större effekt, säger Håkan Zetterstrand, bad- och anläggningschef vid teknik- och fritidsförvaltningen och hänvisar till att planen istället hade behövts plogas.
– En sådan skottning tar mellan fem till sex timmar per plan och det har vi inte resurser till att utföra på samtliga planer i Landskrona och ute på de mindre orterna. Vi tittar även på den miljömässiga delen och vill inte flytta granulat från planerna vilket man gör vid skottning, förklarar han.

Idag fattades dock beslut om att försöka göra något åt snösörjan på Exan.
 – I morse tog vi ett beslut om att åka ut på planerna för att köra med frontborste och ta bort det lilla som är kvar. Vi får se hur resultatet blir. Troligtvis är all snö borta redan under morgondagen då det enligt prognosen ska regna och vara över fem plusgrader, säger Håkan Zetterstrand och berättar samtidigt att resurserna på sistone främst fått läggas ute på IP:s konstgräsplan.
– Konstgräset som ska användas av Landskrona BoIS i Svenska cupen på söndag har fått mer omvårdnad.  Denna plan är sedan tidigare prioriterad i pandemin eftersom BoIS ingår i kategorin elitlag, avslutar Håkan Zetterstrand. 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser