Annons

”Nyfött” kafé på Eriksgatan

I fredags öppnade Arlinda Krasniqi kafé Newborn 261 i hörnet av Säbygatan och Eriksgatan.

I den lokal som inhyst skoaffären Sko-Elegance så länge huset i hörnet av Säbygatan och Eriksgatan funnits, har nu öppnat ett litet kafé. Det är Arlinda Krasniqi som den 12 februari slog upp portarna. Och gästerna har redan börjat hitta dit.

Annons
 

När Landskrona Direkt gästar kaféet på onsdagsförmiddagen kommer det och går kunder med jämna mellanrum. Aud-Marie Jacobsson är inne och köper en baguett.
– Det är så kul att här är ett kafé. Jag tror att många av mina grannar på Säbygatan kommer att uppskatta att gå hit. De gillar fika, säger hon och skrattar.

Arlinda Krasniqi, eller Linda som hon kallas, har arbetat inom hemtjänst och vård sedan hon kom till Sverige och Landskrona 2004. Det senaste jobbet hon hade var på kaféet på lasarettet i Landskrona.
– Där lärde jag mig mycket om kafébranschen. Men i juni förra sommaren fick jag sluta på grund av arbetsbrist, säger hon.
– Jag kan dock inte gå hemma länge. Jag och min man beslutade oss för att köpa denna lokalen och sedan dess har vi renoverat. Och nu är allt klart. Jag tycker att läget här på hörnan är perfekt, säger Arlinda Krasniqi och ler.

Något traditionellt bageri är det inte. Men det betyder inte att hon inte har nybakat.
– Vi har framför allt en specialitet och det är ett bakverk som är gjort på tre sorters mjölk och det är mycket populärt på Balkan. Vi bakar det i en ugn här. Och jag är övertygad om att alla gillar det.

En annan specialitet som Arlinda Krasniqi tror kommer att falla kunderna i smaken är en varm macka.
– Jag har redan märkt att vår varma macka med korven sugjuk som huvudingrediens. Den är mycket smakrik.

I övrigt så är det traditionell fika som gäller. Baguetter, sallader, kakor med mera.

När Landskrona Direkt undrar över namnet Newborn 261 så skiner Arlinda Krasniqi upp.
– 261 förstår ju alla. I vår logo står till och med 261 i randigt. Men Newborn har en koppling till mitt hemland Kosovo. Newborn var ett ord som blev mycket populärt när Kosovo blev självständigt. Och faktum är att det just idag är exakt 13 år sedan. Vi firar alltså vår nationaldag idag.

Arlinda Krasniqi berättar att det i hemlandet firas stort.
– Det är en jättefest i Kosovo idag. Men här tar vi det lugnt och jobbar på.

Idag står det tre små runda bord med två stolar vardera i det lilla kaféet. Men Arlinda Krasniqi hoppas på att snart ha fler sittplatser.
– Det är restriktionerna som gör att vi bara het tre bord idag. Men när allt lossnar så blir det fler sittplatser. Dessutom ska vi ha uteservering. Så nu ser vi fram emot en härlig sommar och att restriktioner släpper. Då ska vi se till att Landskronaborna får smaka på godsaker, avslutar Arlinda Krasniqi.

Aud-Marie Jacobsson bor på Säbygatan och hon är glad att det nu öppnat ett kafé i grannhuset.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser