Annons

100 000 i månaden utan att arbeta

Den tidigare tekniske chefen på teknik- och fritidsförvaltningen har fått sluta. Från och med årsskiftet får han lön under de sex månader som hans uppsägning varar. Han är dock arbetsbefriad. Han ersätts av Johan Sjöberg som tillträder den 1 april på heltid.

Annons
 

Utöver uppsägningslönen utbetalas ett avgångsvederlag på 239 400 kronor, motsvarande fyra månadslöner, till den tidigare chefen. Noterbart är att han behåller samtliga ersättningar även om han skulle ta anställning på annan plats alternativt startar egen verksamhet. Han får alltså nästan 100 000 kronor i månaden under ett halvår för att inte arbeta.

Anledningen till att chefen kommit överens med sin arbetsgivare om att sluta är arbetsbrist. I överenskommelsen står att läsa att Landskrona stad genomför en omorganisation och förändrar sin ledningsstruktur. Denna skulle innebära att befattningen som avdelningschef inte längre finns kvar i organisationen. Enligt överenskommelsen saknas det också möjlighet till omplacering hos arbetsgivaren.

Trots ”arbetsbristen” har förvaltningen redan hittat en ersättare. Han heter Johan Sjöberg.
– Teknik- och fritidsförvaltningen har sökt en Teknisk avdelningschef utifrån en uppdaterad kravprofil där vi hörsammar traditionella parametrar som kompetens, erfarenhet mm, men också affärsmässighet och nya ansvarsområden som anläggningar, fritid och rekreation inom avdelningen, säger Christian Dahl, tillförordnad chef för teknik- och serviceförvaltningen.

Johan Sjöberg tillträder sin tjänst på heltid den 1 april och han kommer att uppbära en lön på 63 500 kronor per månad vilket är 3 650 kronor mer än föregångaren.
– Johan Sjöberg kommer närmast från rollen som teknisk chef i Burlövs kommun och dessförinnan har han innehaft olika chefsroller inom Region Skåne på den tekniska sidan. Han är boende i Landskrona, informerar Christian Dahl.

Inne på ämnet chefer i den berörda förvaltningen så är högsta chefen Christian Dahl tillförordnad. Han är dessutom chef för kulturförvaltningen.
– Vi kommer att utlysa tjänsten som förvaltningschef för teknik- och fritidsförvaltningen innan sommaren, säger Carina Leffler, stadsdirektör.

Landskronabon Johan Sjöberg slutar sin tjänst i Burlöv för att börja jobba på “hemmaplan” den 1 april.
Foto: Pressbild

En kommentar till "100 000 i månaden utan att arbeta"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Ytterligare en chef hemma med full lön

Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser