Kärleken flödar vid nya hållplatser

Nu kommer du undan. I Lill-Olas och gärna annars också så hälsar vi på varandra under promenaden.
Nu kommer du undan. I Lill-Olas, och gärna annars också, så hälsar vi på varandra under promenaden.

Det var många Landskronabor och säkert tillresta också, som log och tog fasta på en del av alla uppmaningarna som finns utspridda längs den soliga strandpromenaden i helgen.

– Det är åtta kärlekshållplatser som är placerade längs Linjen, berättar Tora Broberg, stadsmiljöchef i Landskrona stad.
– Tanken är att när man går den klassiska promenadsträckan mellan Lagunen och Lill-Olas ska man mötas av flera olika stopp, där man uppmanas till att göra olika kärleksfulla handlingar, berättar hon.

En bättre premiärhelg en den gångna kunde knappast kärlekshållplatserna fått. För nog såg det ut som att de ömma vinkarna föll i god jord hos de som flanerade längs kusten.
– Vi hoppas att några av hållplatserna startar fina tankar eller samtalsämnen. Vi har försökt tänka på att man förhåller sig olika till temat kärlek och det behöver fungera även om man är kär eller inte. Det kan vara till en vän, till sig själv eller den man är kär i. Målet är att vara full av kärlek när promenaden är slut, understryker Tora Broberg.

Det står att läsa på kärlekshållplatserna:

Hållplats: Puss
Pussa den du hjärtar

Hållplats: SMS
Skicka ett sms till någon du längtar efter.

Hållplats: Ring
Ring någon du tycker om.

Hållplats: Komplimang
Ge dig själv en komplimang 

Hållplats: Olyckligt kär 
Det löser sig.

Hållplats: Hallå
Säg hallå till nästa person du möter.

Hållplats: Minne
Vem var din första kärlek?

Hållplats: Extra mod
Berätta att du är kär. Du vågar!

Nu är det inte slut med den Landskronitiska kärleken bara för att man förflyttar sig in i staden från kustbandet sett. I centrum och på stationen har Landskrona stad  placerat blomsterklädda hjärtan.
– Det är  ”Låt kärleken Gro” som vi tog fram förra året. Det är hjärtblommor som också har kärleksfulla budskap, avslutar Tora Broberg.  

Landskrona stad har tagit hållplatsskyltarna till en ny nivå..
Till arkivet