Annons
Fredagen den 17:e september
Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Fransk-skånsk mat vid stationen

Allt, förutom en elkabel, är klart inför premiären för Restaurant de la gare, som öppnar inom kort.

Restaurant de la gare. Så kommer den nya restaurangen intill den gamla järnvägsstationen i centrala Landskrona att heta. Krögaren heter Basim Jabbar och han hoppas kunna öppna inom några veckor. Det är bara en kabel som ska grävas ner och kopplas in. Därefter är det dags för premiär.

Annons
 

Lokalen har stått mer eller mindre klar sedan början av december 2020.
– Jag tog över lokalen i oktober och jobbade stenhårt för att kunna bli klar till julen. Men i början av december fick vi reda på att elektriciteten i byggnaden inte är anpassad för ett restaurangkök, säger Basim Jabbar.
– Så det var bara att ansöka om nya tillstånd att gräva i gatan med mera.

Målet var då att öppna till alla hjärtans dag vilken infaller på söndag.
– Men vi lyckades inte bli klar med allt i tid. Men nu har vi blivit lovade att det ska ta max en månad. Sedan är det bara att koppla in och köra.

Inriktningen på maten kommer att vara fransk och skånsk.
– Det blir husmanskost på lunchen och sedan kör vi mycket franskt på a la carten. Allt kommer att hålla hög kvalitet, säger Basim Jabbar och visar upp ett fönsterparti som skiljer köket från restaurangen.
– Vi vill att våra gäster ska se när deras mat tillagas. Gästerna kan då även notera att vi inte har frysar i köket vilket garanterar att vi bara kör med helt färska råvaror.

Inne i restaurangen har han tillåtelse att servera 70 gäster.
– Men 70 gäster gäller om det inte finns några restriktioner. Som det ser ut idag så kan vi ha 40 gäster, säger Basim Jabbar.
– Men till sommaren kan vi ta in fler. Vi kommer nämligen att ha uteservering på såväl fram- som baksidan av restaurangen.

Krögaren driver redan ett taxibolag. Dessutom är det han som driver Borstahusens Hamnkrog under sommarmånaderna.
– Det stämmer och det kommer vi att fortsätta med. På Restaurant del la gare kommer vi dock att ha öppet året runt, avslutar Basim Jabbar.

Basim Jabbar visar upp hur uteserveringen kommer att se ut.
– Här kommer det att finnas ett staket och bord intill. Rampen in till huset kommer att fungera som en bardisk vid vilken man kan sitta och njuta.

– Baren har jag byggt själv, säger Basim Jabbar.

En kommentar till "Fransk-skånsk mat vid stationen"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Landskrona Direkt pejlar restaurangläget

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser