Ny VD i Frankis Rostfri Teknik AB

Fredrik Liljegren är ny VD för Frankis Rostfri Teknik AB. Foto: Privat.
Fredrik Liljegren är ny VD för Frankis Rostfri Teknik AB.
Foto: Privat.

Den 1 oktober 2020 tillträdde Fredrik Liljegren som ny VD för den Landskrona baserade legotillverkaren Frankis Rostfri Teknik AB. 

– Det känns som rätt tidpunkt nu att lämna över VD-posten, säger Frankis grundare  Tomas Svensson.
– Själv kommer jag framöver, i rollen som ägare, koncentrera mig på  att utveckla vår verksamhet utan att hålla i det operativa ansvaret. Dessutom kan jag  även lägga mer tid på att engagera mig i andra aktiviteter i Landskrona. Bolaget  befinner sig på en stabil plattform där en ny VD kan ta vid och ta ansvar för nästa del  av Frankis resa. En resa där vi ska befästa och stärka vår position som legotillverkare i  de branscher vi agerar. 

Affärer bygger på förtroende 
Frankis framtida utveckling bygger på duktiga och erfarna medarbetare samt den beprövade  arbetsmodellen företaget använder sig av.
–  Vi ämnar skapa ett positivt arbetsklimat som gör det möjligt att hålla upp en hög leveranssäkerhet och produktkvalitet. En enkel filosofi och  konkurrensfördel som både våra kunder och leverantörer uppskattar, säger nytillträdde vd:n  Fredrik Liljegren.
– Våra kunder har förtroende för oss som samarbetspartner med vår  kompletta styrka där vi förutom konstruktion, beredning och tillverkning, även bistår med  produktutvecklingar på kundernas specifikationer. 

Tillväxt
– Vårt mångkunnande och vår kompetens inom legotillverkning är vår styrka och vi jobbar  kontinuerligt på att bredda vårt kundunderlag, säger Fredrik Liljegren.

Omsättningen 2020  landar på motsvarande nivå som året innan.
– Det ser vi som ett styrkebesked under ett  mycket speciellt år. Omsättningen förväntas öka kraftigt de närmaste åren vilket också  innebär nyanställningar. Budgeterad omsättning i år är drygt 25 miljoner kronor, en ökning vi  planerar genomföra med bibehållen vinstmarginal.

Frankis – fakta i kort
17 anställda med en omsättning på 20 miljoner kronor år 2020. Budgeterad omsättning 2021  är 25 miljoner kronor. Kunderna finns främst inom process- och livsmedelsindustri samt aktörer inom hantering av farligt avfall. 

Affärsidé:
Frankis Rostfri Teknik ska vara ett bolag, som med hög arbetsmoral och ett positivt  arbetsklimat, bistår den nordiska marknaden med legotillverkning av förädlade stål- och  plåtprodukter.

Vision:
Med en effektiv organisation som genomsyras av korta beslutsvägar, ska Frankis Rostfri  Teknik bli det självklara valet för kunder som behöver stål- och plåtprodukter och tillhörande  tjänster som skapar mervärde för alla inblandade parter.

Till arkivet