Förhandstitt på restaurang med guldläge

Darien Dao har lagt mycket möda på att inreda Golden Jade i harmoniska färger. Mysfaktorn är påtaglig.
Darien Dao har lagt mycket möda på att inreda Golden Jade i harmoniska färger. Mysfaktorn är påtaglig.

Innan februari är till ända hoppas Darien Dao att han kan slå upp portarna till Golden Jade, en stilfull och charmig japansk restaurang vid Rådhustorget. Landskrona Direkt har gått husesyn.

– Hade det inte varit för corona så hade vi öppnat tidigare. Men nu kan vi inte hålla på det längre. Jag håller just nu på att engagera ny personal och min förhoppning är att öppna om en till två veckor, säger han till Landskrona Direkt.
– Vi ska först fira det kinesiska nyåret på fredag, säger han och ler.

Det är helt ombyggt i lokalen som tidigare inhyst flera restauranger. Mysfaktorn är hög.
– Vi har valt färger och inredning som ska göra det personligt. Här ska man kunna sitta och känna avskildhet men ändå sitta öppet.

I Landskrona finns ett flertal restauranger med asiatisk inriktning. Någon renodlad japansk restaurang med fulla rättigheter finns dock inte.
– Den japanska matkulturen kommer främst från Kina. Sedan har det förädlats i Japan. Det är mycket fisk och fläskkött. Den som tror att japaner bara äter sushi tror fel, säger Darien Dao.
– Sen frågar alla efter den giftiga blåsfisken men den lär vi inte ha på vår meny, säger han och skrattar.

Sedan tidigare driver Darien Dao Golden Jade i Åstorp.
– Ja, vi är ett familjeföretag som varit i restaurangbranschen mycket länge. Vi startade restaurangen i Åstorp för fem eller sex år sedan efter att vi haft ett flertal restauranger i Malmö, bland annat vid Lilla Torg och i Malmö Saluhall.

Darien Dao har stora förhoppningar att lyckas i Landskrona.
– Jag tycker att läget är perfekt och vi har fått till det bra i lokalerna. Dessutom har vi en fantastisk uteservering i sommar som vi hoppas mycket på. Det ska bli mycket kul att bjuda Landskronaborna på vår mat.

Darien Dao ser fram emot att öppna inom kort.

 

Till arkivet