Svenska Hus säljer fastigheter

Foto: Svenska Hus
Foto: Svenska Hus

Vi noterar att Svenska Hus AB säljer fem bostadsfastigheter med en uthyrningsbar yta på cirka 2 700 kvadratmeter och 38 lägenheter i Landskrona. Försäljning sker via bolagspaketering och köpare är Teddi Holding AB och Hortos Viridi AB. Affären offentliggjordes 22 januari och tillträde till fastigheterna planeras till 1 mars 2021.

Svenska Hus är väl etablerade i Landskrona med lokalkontor och har fortsatt 34 hus kvar i staden om totalt 84 000 kvadratmeter.
– Vi ser en fortsatt positiv utveckling av staden och dess möjligheter. Försäljningen är helt i linje med våra planer för Landskrona och vi tittar gärna på förvärv utav både bostads- och kommersiella fastigheter eller byggrätter, säger Peter Stalfors, transaktionsansvarig på Svenska Hus.

Teddi Martinsson är en av dem som förvärvade fastigheterna han ser detta som en positiv tillväxt i det befintliga beståndet.
– Vi är i en växande fas och vill bygga upp ett trevligt bestånd med fastigheter runtomkring i Landskrona.

Köparen Hortos Viridi AB som via sitt dotterbolag, Gröna Gården AB utför intern och extern fastighetsförvaltning i Landskrona, Helsingborg och Malmö. Företagets vision är att skapa ett tryggt och kvalitativt ägande och boende för sina kunder.
– Vi uppskattar köparnas engagemang och vilja att förvalta fastigheterna långsiktigt, avslutar Peter Stalfors.

Till arkivet