Tung period för Köll

Alexander Köll var med bra i den övre delen av Kitzbühels klassiska störtlopp på söndagen. Sen tappade han fokus och åkte ur. Bild: Från SVT-plays sändning.
Alexander Köll var med bra i den övre delen av Kitzbühels klassiska störtlopp på söndagen. Sen tappade han fokus och åkte ur.
Bild: Från SVT-plays sändning.

Just nu är Alexander Köll inne i en tuff period i sin störtloppskarriär. Helgens tävlingar i Kitzbühel blev inte vad Landskronaåkaren hoppats på.

Efter att 30 åkare tagit sig ner för pisten i fredagens störtlopp bröt arrangörerna tävlingen. Kvar på toppen var de båda svenska åkarna Felix Monsén och Alexander Köll. Även på lördagen ställdes herrarnas klassiska störtloppstävling, Hahnenkammrennen, in på grund av oväder. På söndagen var förhållandena något bättre och tävlingen kunde köras. Dock gick det inte bättre än att de båda svenskarna körde ur.

Till dagens Super-G tävling valde  Alexander Köll att tacka nej. I en livestream till sina sponsorer berättar han att kroppen inte är med honom så som den borde och att han har svårt med koncentrationen när loppen går över en minut.
– Jag var annars väldigt nöjd med den övre delen av mitt åk igår, berättar han vars första mellantid var en av de bättre.
– Farten finns där. Det bevisade jag inte minst i förra veckan. Jag tappar dock fokus när loppen blir längre.

– Nu gäller det att vila, samla sig och kolla upp kroppen, sen tar vi nya tag, avslutar en mycket sammanbiten Alexander Köll.

Till arkivet