Annons
Torsdagen den 16:e september
Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Hjälp Landskrona att bli tryggare

Nu öppnar årets digitala trygghetsvandring där du kan hjälpa Landskrona stad med att berätta om var det finns klotter och skadegörelse, var belysningen känns undermålig eller var det finns behov av underhåll på allmän plats eller var det är allmänt stor nedskräpning. Du kan också bara berätta var du känner dig otrygg eller rent av trygg.

För femte året i rad har Landskronaborna möjlighet att lämna förslag på hur man kan öka tryggheten i kommunen via sin mobiltelefon eller dator. Med start i dag den 25 januari och fram till den 28 februari pågår stadens digitala trygghetsvandring.

Annons
 

Den digitala trygghetsvandringen är en metod där Landskronaborna själva kan delta i det trygghetsskapande arbetet. Alla med tillgång till mobiltelefon eller dator kan markera platser som till exempel saknar tillräcklig belysning eller där det finns farliga trafiksituationer. Men man kan också markera platser där det känns tryggt.

— Den digitala trygghetsvandringen kompletterar de traditionella trygghetsvandringarna som vi utför i utvalda områden. Vi hade aldrig hunnit täcka in kommunens alla hörn med traditionella vandringar, men med den digitala varianten når vi en bra bit på vägen, säger Annika Persson, trygghetssamordnare i Landskrona stad.

Förra året skickades nästan 400 synpunkter in och de två vanligaste kategorierna var osäkra trafiksituationer följt av belysning.
— Genom åren har den digitala trygghetsvandringen blivit mer välkänd i Landskrona. Dessutom har vi fått draghjälp av byalagen att sprida informationen, och antalet inskickade synpunkter har ökat vilket är positivt. Fler inskickade synpunkter ger oss en mer komplett bild, säger Annika Persson.

Den digitala trygghetsvandringen nås via länken www.landskrona.se/dtv2021 och är öppen mellan 25 januari och 28 februari. Resultatet av den digitala trygghetsvandringen presenteras i april i år.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser