Rytmisk gymnastiktrupp får guldmedalj

Landskrona Kvinnliga GFs seniortrupp, vilka erhåller årets Guldmedalj för 2020, består av Meja Engdahl Persson, Astrid Kristensson, Tuva Henckel, Lucia Modeér Castro och Sanna Agic.

På tisdagen var Landskrona Direkt först ut med att presentera BoIS tränare Billy Magnusson som mottagare av Landskrona Idrottsföreningars Samorganisations pris Årets Ledarkanna 2020. Nu kan vi även avslöja att det är Landskrona Kvinnliga Gymnastikförenings seniortrupp som får årets guldmedalj.

Pandemin har satt stopp för en stor del av tävlingsåret för den rytmiska gymnastiken. LKGFs seniortrupp har dock skördat så stora framgångar att de tilldelas Årets Guldmedalj av LISA. Först tog truppen hem Riksserien vilket innebar en plats i Nordiska Mästerskapen som avgjordes i Kristianstad Där lyckades de fem gymnasisterna kamma hem såväl en silver- som en bronsmedalj.
– Silvermedaljen fick de i boll. Truppen genomförde då samma program samtidigt och det gick bra, säger Jenny Engdahl för Landskrona Kvinnliga GF.
– Tjejerna hade dock lite problem med det kombinerade kägel- och tunnbandsprogrammet. Men det räckte till en bronspeng.

Satsningen för året var att ta hem guldmedaljer vid SM-tävlingarna men tyvärr ställdes dessa tävlingarna in.
– De andra tävlingarna kördes på våren men då det blev höst så ställdes SM in.

I truppen ingår Sanna Agic, Astrid Kristensson Nilsson, Lucia Modeér Castro, Tuva Henckel och Meja Engdahl Persson. Den sist nämnda ingick även i det svenska landslaget individuellt vid Nordiska Mästerskapen.
– Grunden är en juniortrupp som tagit steget upp. Vi fyllde bara på med Lucia Modeér Castro och Meja Engdahl Persson.

Hur framtiden ser vet ingen.
– De har börjat i gymnasiet nu så det är betydligt tuffare än grundskolan. Inte nog med att studierna tar mer tid. De pluggar alla utanför Landskrona och pendlar. Därför har vi lagt allt på is så länge. Men såklart hoppas vi på att vi får se mer av truppen i framtiden, avslutar Jenny Engdahl.

Motiveringen till guldmedaljen lyder:
”Trots sin unga ålder har laget lyckats att ta medaljer i både riksserien och Nordiska Mästerskapet.  Hade SM gått att genomföra hade de säkert varit med och slagits om medaljer av de ädla valörerna. Det är inte ofta ett lag tilldelas Guldmedaljen årets vinnare är väl värda sin medalj.”

Läs mer:

Till arkivet