Annons

Billy Magnusson får årets ledarkanna

Årets ledarkanna för 2020 tilldelas BoIS tränare Billy Magnusson.

På tisdagen presenterade Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation, LISA, vem som utses till årets ledare 2020. Utmärkelsen går till BoIS A-lagstränare Billy Magnusson.

Annons
 

När Billy Magnusson kom till BoIS som ny tränare inför säsongen 2019 så var det en klubb i kris. A-laget hade hösten innan åkt ur Superettan samtidigt som turbulens rådde i styrelserum och bland sponsorer. Idag har BoIS ett betydligt bättre ekonomiskt läge även om mycket kvarstår. BoIS har dessutom, efter två säsongen i division 1, tagit klivet tillbaka till Superettan under Billy Magnussons ledning.
– Var skulle vi börja? Jag minns vilken röra det var. Vi var tvungna att bryta ner kaoset och skaffa oss en helhetssyn. I det läget som BoIS befann sig i så fanns det inga snabba vägar. Det var den svåraste utmaningen direkt när jag och min assisterande tränare Max Mölder kom till klubben, säger Billy Magnusson.
– Vi bestämde oss för att skriva ner vad en BoISare är och att därefter sätta upp en kravbild på vår trupp. Det gällde, och gäller fortfarande, att skapa en tydlig filosofi och skapa en trygghet i kravbilden, såväl för spelare som ledare och styrelse.

Och efter två säsonger i Söderettan står det klart att tränarens filosofi gett resultat. Med förhållande vis minimala resurser har Billy Magnusson byggt ett lag med lokala och regionala spelare från lägre divisioner. Han har fått spelare att lyfta sig och tro på sig själva.
– Så är det och tryggheten har gjort att vi kunnat behålla vår kravbild. Jag vill dock poängtera att vi är en hel förening som jobbat mot samma mål. Annars hade vi aldrig varit där vi är idag.

Närmast väntar en försäsong inför årets cup- och seriespel.
– Nu gäller det att hantera förra årets framgångar på rätt sätt. Vi ska höja allt ett snäpp och det viktigaste av allt just nu är att vi inte är nöjda. Vi måste träna hårdare och vara kloka i våra beslut. Vi vill också behålla vår kravbild så mycket som möjligt även om det bli allt svårare ju högre upp i seriesystemet vi spelar. Men grundtanken måste vara det samma. Spelarna ska identifiera sig som BoISare och jobba hårt med tillsammanskänslan.

Vad är det då som gör Billy Magnusson till en så bra ledare?
– Jag tror att grunden i allt är mitt yrke i det civila. Jag är lärare. Det yrket har lärt mig att jobba med många individer i en och samma grupp, säger Billy Magnusson och nämner några som betytt mycket för honom.
– På skolan hade jag enormt stöd av bröderna Anders och Johan Cöster och inom fotbollen så har Rossi Eterovic betytt oerhört mycket.

När ledarkannan kommer att delas ut är oklart.
– Vi vet inte hur det kommer att se ut i år. Det roligaste hade ju varit att dela ut ledakannan under festliga former. Vi får se hur restriktionerna ser ut framöver, säger LISA:s ordförande Gunnar Nilsson och läser upp följande korta motivering till utmärkelsen.
– Billy Magnusson är en ödmjuk och värdig vinnare av ledarkannan som under 2020 har haft ett av Landskronas svåraste arbete. Han har haft allas blickar på sig utan att få möta de som är de tuffaste domarna –  fansen. Med ett lagbygge och en tro på det han gör tog han tillsammans med sitt lag ett efterlängtat steg i seriesystemet.

Lite fakta
Billy Magnusson började sin fotbollskarriär i Borstahusens Bollklubb innan han gick till BoIS inför säsongen 1992. Där spelade han till 1999 för spel i såväl Helsingör, Eslöv och Asmundtorp innan han återvände till BBK 2009 för att bli spelande tränare. Sedan blev det en ny sejour i BoIS mellan 2012 till 2016 då han fick sluta som assisterande tränare till Agim Sopi under en turbulent tid. Ny adress blev Halmstad BK där han var till och med 2018. Efter det så är det BoIS för hela slanten.

Läs mer:

2 kommentarer till "Billy Magnusson får årets ledarkanna"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Rytmisk gymnastiktrupp får guldmedalj

  2. Pingback: Landskrona Direkt | Tio ungdomar får stipendier

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser