Annons

Markaffär i Häljarp resulterar i 24 nya lägenheter

Lyckos tanker bygga radhus på Pakrstaden i Häljarp- Försäljningsstart sker till våren.
Foto: Pressbild

HSB har i flera år haft stora planer för Häljarp. Nu har de sålt mark till Lyckos som kommer att uppföra både flerbostadshus och radhus. Totalt blir det totalt 42 bostäder. Säljstart förväntas till våren.

Annons
 

Anledningen till Lyckos intresse är att Häljarps Parkstad, ett projekt som påbörjades 2010, ligger naturskönt i en uppvuxen miljö med närhet till Häljarps skola och pågatågstation, kringliggande golfbanor och hästgårdar. Regionens större städer finns också inom räckhåll genom goda kommunikationer.
– Det känns mycket bra att vi har hittat fram i en gemensam affär med HSB Landskrona. Båda parter ser samma behov i Häljarp, att det behövs väldesignade bostäder för människor med vanliga inkomster. Jag tycker att vi har lyckats riktigt bra, det blir en väldigt fin nyproduktion med Svanenmärkta bostäder på ett mycket attraktivt läge, säger Anders Larsson, vd på Lyckos.

På HSB i Landskrona ser man fram emot att Häljarp fortsätter att utvecklas.
– Vi har arbetat med utformningen av Häljarps Parkstad under flera år, så det är glädjande att vi nu har kommit ett steg vidare genom markaffären, säger Anders Olsson, förvaltningschef på HSB Landskrona.
– Nu ser vi fram emot säljstarten nästa år då HSBs bosparande medlemmar har chans till förtur.

Häljarps Parkstad kommer att bestå av två flerbostadshus i två våningar med totalt 24 lägenheter på 1-4 rum och kök samt 18 radhus i två våningar på 118 kvadratmeter. Radhusen har en flexibel ovanvåning så att kunderna kan välja mellan 2, 3 eller 4 sovrum.
– Radhuset Kvadraten är vårt mest populära radhus. Kunderna uppskattar att det är så välplanerat, det ger en härlig känsla av rymd och ljus, säger Anders Larsson.

Lyckos lanserar en helt ny produkt i Häljarp: ett flerbostadshus i två våningar med hög kvalitet till en rimlig boendekostnad.
– Alla lägenheterna får golvvärme. Det innebär att vi slipper vägghängda element, så lägenheterna kommer att upplevas lite större och möblerbarheten kommer att öka, säger Anders Larsson. Vi tillför på det här sättet en väldigt stor kvalitet till en boendeform som normalt inte brukar ha tillgång till golvvärme, informerar Anders Larsson vidare.

Intresset är stort. 450 personer har anmält intresse för en ny bostad i Häljarps Parkstad, och försäljningen beräknas kunna starta under första kvartalet 2021. Bostäderna kommer att upplåtas som bostadsrätter och en HSB bostadsrättsförening är redan bildad.

I Häljarp har HSB stora planer för framtiden.

HSB Landskronas VD Mikael Jönsson visade upp Parkstaden för Landskrona Direkt 2016. Projektet Spaden i marken till området Parkstaden togs dock redan 2010.

Läs mer:

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser