Annons

Bygget av ParkStaden igång – Småhus och bostadsrätter byggs i Häljarp

Spaden, eller rättare sagt skopa, har satts i marken för Landskronas största byggprojekt på flera år. Det var kommunstyrelsens ordförande Torkild Stradberg (FP) som med en traktorgrävare tog de första symboliska skoptagen till HSB:s satsning ParkStaden i utkanten av Häljarp.
– Det här är starten på vad som symboliserar det som vår stad behöver. Här kommer att finnas en ny skola och ett modernt bostadsområde med såväl småhus som bostadsrätter. Därför var det en stor ära för mig att ta det första spadtaget, säger Torkild Strandberg.

Det är HSB Landskrona som står för projektet och nu börjar arbetet med infrastrukturen.
– Det är ju lite speciellt. Vi kommer att göra all infrastruktur klar innan husen börjar byggas. Vi kommer att lägga cirka 30 miljoner kronor för att färdigställa gator, parker, va, belysning med mera, säger Kenneth Håkansson, vd för HSB Landskrona.

Annons
 

Sammanlagt kommer det att byggas 200 bostäder, såväl småhus som bostadsrätter. HSB kommer att stå för de sistnämnda men småhusen kommer att byggas av ett antal småhustillverkare.
– Ett av dessa är Snickarhus, ett företag som ingår i Kärnhemskoncernen. De är ett företag som klarar av våra höga krav på bland annat energilösningar, säger Kenneth Håkansson.

När hela området kommer att stå färdigt kan inte vd:n svara på idag.
– Det är omöjligt att säga men det mesta av infrastrukturen ska vara klar till sommaren nästa år och vi beräknar att småhusproduktionen kommer att ta fart något innan. Sedan tar det något eller några år innan allt börjar att ta form. Min förhoppning är att den första familjen kan flytta in på ParkStaden under våren 2012, avslutar Kenneth Håkansson.

Annons
Annonser
















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser