Radions man i New York

Strax efter presidentinstallationen flyttar Landskronabördige Roger Wilson till New York för att på plats arbeta som Sveriges Radios korrespondent. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Strax efter presidentinstallationen flyttar Landskronabördige Roger Wilson till New York för att på plats arbeta som Sveriges Radios korrespondent.
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Med start i februari blir Roger Wilson ny korrespondent i New York för Sveriges Radio. Den i Landskrona uppväxte Roger Wilson är en välkänd röst för radiolyssnarna och ersätter Fernando Arias som återvänder till Ekoredaktionen i Stockholm.

– Det är ett privilegium att få skildra utvecklingen under en så här utmanande och avgörande tid för USA. Landet är hårt drabbat av coronapandemin, samtidigt som den nye amerikanske presidenten ska försöka ena ett splittrat och ofta polariserat land. Just därför vill jag kunna förmedla sammanhang, ge nyanser och komma bortom schablonerna i min rapportering, säger Roger Wilson.

Roger Wilson är för närvarande programledare på P1 Kultur och har tidigare bland annat varit kulturkorrespondent och sommarkorrespondent i London  2020. Frågan är om inte den kulturella banan började i amatörteaterföreningen Harlekin där han var aktiv tillsammans med bland andra konstnären Niclas Zander och författaren Jonas Bergh.

Roger Wilson har också programlett Teaterprogrammet, Wilsons vecka och Kino i P1 och tidigare bland annat arbetat som producent för P3:s kulturprogram P3 Kultur och Flipper, reporter på SVT:s Mediemagasinet och Filmredaktör på Nöjesguiden.
 – Roger är sedan tidigare en bekant och omtyckt röst för många radiolyssnare. Han tar med sig perspektiv från kulturjournalistiken som det ska bli spännande att höra honom omsätta i sin rapportering som New York-korre, säger Ekots tillförordnade utrikeschef Anders Pontara.

Till arkivet