Annons

Bingolotto-kung vårdas för Covid-19

Många är de som växlat ett par ord med Sune Sthuweback när de köpt bingolotter på Citygross. Nu ligger han på sjukhus i Covid-19.

Jul- och nyårshelgerna har varit annorlunda för många. För andra har den varit fruktansvärd. Några som haft det mer än tufft är Lindi Aarstad och hennes nära och kära. Hon är barnbarn till 85-årige Sune Sthuweback, landets bästa försäljare av Bingolotter 2019, som brukar stå på Citygross och sälja lotter. Dagarna innan jul drabbades han av Covid-19 och på julafton blev det ambulanstransport till Lund. Intensivvård med respirator krävdes innan han lyckades återhämta sig något. Läget är dock fortfarande kritiskt.

Annons
 

Det var den 23 december som Covid-19 på allvar tog sitt grepp om Sune Sthuweback.
– Han hade känt sig krasslig någon dag innan men på Lill julafton gick det inte längre, berättar Lindi Aarstad.
– Morfar åkte hem till sin son och skulle sova över där men han var tvungen att köra hem för att ta mediciner. Och väl hemma trillade han i badrummet och där blev han liggande till dagen efter, fortsätter barnbarnet.

Därefter väntade iltransport med ambulans till Lunds lasarett och där har han intensivvårdats i respirator till för någon dag sedan.
– Han andas med hjälp av syrgas nu men han har fortfarande svårt att vakna.

För att skingra tankarna i mellandagarna och samtidigt kunna ge sin morfar glädje så tog Lindi Aarstad över sin morfars bingolottoförsäljning.
– Jag gick ut på Facebook och meddelade att jag skulle hjälpa morfar att sälja bingolotter till nyårs afton och gensvaret blev enormt. Jag sålde cirka 1500 lotter på några dagar, säger barnbarnet som dock inte kommer att sälja fler.
– Inte just nu i alla fall. Jag har pratat med föreningen Öresundscyklisterna. Vi får se hur de gör. Jag har familj med barn att ta hand om och jag åker hellre och hälsar på morfar när tillfälle ges.

Framtiden för Sune Sthuweback är oviss.
– Han ligger just nu på lungavdelningen i Lund och är fortfarande mycket sjuk. Men enligt läkarna så är infektionsvärdena bättre och han ligger inte sövd längre. Han har dock fortfarande mycket svårt att vakna. Det går inte att ha någon konversation med honom. Jag ser ju att han reagerar när jag pratar med honom men han kan varken röra sig eller svara, säger Lindi Aarstad.
– Vi pratade mycket om hur utsatt han var på Citygross. Men han fortsatte ändå. Att sälja bingolotter och hjälpa till var hans liv. Där träffade han folk och kunde vara social.

Läs mer: Sune – Kungen av Bingolotter

Lindi Aarstad försöker hålla modet uppe trots att morfar Sune Sthuweback ligger på Lunds lasarett.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser