Annons

Distansundervisning på högstadiet från och med måndag

Från och med måndag får Landskronas högstadieelever bedriva sina studier på distans. Allt i ett led att minska den höga smittspridningen som just nu råder i Landskrona.

Igår gick Region Skånes smittskyddsläkare Eva Melander ut och förordar hemarbete och tillfällig distansundervisning på högstadiet. Från och med måndag införs det i Landskrona.

Annons
 

Högstadieskolorna i Landskrona stad övergår till distansundervisning från 11 januari till åtminstone 24 januari.
– I går eftermiddag fattades beslut att högstadiet går över till fjärr- och distansundervisning på Smittskydd Skånes rekommendation. Terminen, som startar idag, börjar med en omställningsdag för eleverna. Det innebär att eleverna kan hämta dator, böcker och annat undervisningsmaterial på skolan enligt ett särskilt schema, säger Jimmy Sjöstedt, biträdande förvaltningschef vid utbildningsförvaltningen.

Från och med måndag 11 januari till åtminstone 24 januari kommer undervisningen ställas om till fjärr- och distansundervisning för Landskronas högstadieelever.
Distansundervisning har man redan på Öresundsgymnasiet.

Smittspridningen fortsatt hög i Landskrona
Landskrona hade flest nya fall i Skåne sett till befolkningsmängden under vecka 53. 417 nya smittade konstaterades i kommunen under veckan. Det placerar Landskrona på en fjärde plats i landet över flest antal smittade per 10 000 invånare. Enligt statistiken har nu 2816 landskronabor burit på covid-19.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser