Det våras för vinterbad

Efter en del språkförbistringar redogjorde de modiga badarna att de var polska dykare som på inget vis hade några problem med att doppa sig i det 3-4 gradiga vattnet.
Efter en del språkförbistringar redogjorde de modiga badarna att de var polska dykare som på inget vis hade några problem med att doppa sig i det 3-4 gradiga vattnet.

De gångna åren har Landskrona Direkt mött upp de vinterbadande medlemmarna i Henka Dojo Jujitsu på pirarmen i Borstahusen på Nyårsdagen. I år var det ett lämmeltåg av nyfikna men också av tvättäkta vinterbadare, nybörjare såväl som rutinerade ”sälar”, av sällan skådat slag.

På plats på Cement var Jujitsuklubbens medlemmar men varmchokladstöd på kajkanten, regeringens coronastrateg, en VM-hjälte från 1994 med fru, ett glatt gäng polska dykare, ett par välkända insändarskribenter med flera. En brokig skara vinterbadare med andra ord.
– Jag vet inte vad jag skulle med mössan på för. Det hade varit bättre med något ordentligt på fötterna, säger Jonas Ekelund.
– Just nu har jag ingen känsel i fötterna.

Han får medhåll av den rutinerade vinterbadaren Mikael Peterson.
– Jag brukar kallbada i Pålsjö. Men det är bra här med. Det är mest fötterna man fryser om, förklarar han som råder alla att testa att ta ett dopp även så här års.
– Det  är uppfriskande och man får fart på blodcirkulationen.

För nionde året i rad var Henka Dojo Jujitsu på plats för det årliga Nyårsdoppet.
– Det viktigaste för vår del är att främja gemenskapen i föreningen och detta är en av många aktiviteter vi gör för att gynna just detta, säger klubbens ordförande Anita Enberg.

Även ute i Lill-Olas var det många som passade på att ta årets första dopp den 1 januari.

Till arkivet