Annons

Vi noterar att…

Lyssnarposten fullkomligt välde in till Skånes Radio Mercur.

… idag den 14 december, för 62 år sedan, föddes Skånes Radio Mercur i Landskrona. Skånes Radio Mercur var Sveriges första kommersiella radio som sände programmen från en båt på internationellt vatten mellan Landskrona och Köpenhamn. Radion var först i Sverige med “Top-10” och hade ett önskeprogram som drog 80% av alla radiolyssnare i sändningsområdet mellan Helsingborg och Ystad. “Önskeprogrammet” fick 400-500 brev om dagen och Posten hade en speciell säck på brevbärarexpeditionen.
Skånes Radio Mercur skapades av den 22-årige Landskronasonen Nils-Eric Svensson, NES, och flyttade efter något år till Malmö och byte namn  efter fyra år till Radio Syd, 1962. Radio Syd fortsatte sändningarna trots motstånd från myndigheterna till 1966, då “Piratdrottningen” Britt Wadner, som tog över efter NES 1961, till slut gav upp.
Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser