Annons

Smittspridning på hög nivå

Baserat på statistik från Folkhälsomyndigheten sammanställer Newsworthy varje vecka en rapport om coronaviruset. Ur denna kan vi utläsa att Landskrona under vecka 49, det vill säga förra veckan, haft sin värsta vecka sedan pandemin bröt ut.

Annons
 

Länge var Landskrona förskonad från smittspridning av Coronaviruset. I höst har det dock skjutit fart. Antalet som smittades av corona har ökat med 67 procent den senaste veckan i Landskrona. Det innebär att 300 nya bekräftade fall av covid-19 rapporterats i Landskrona. Det är en klar uppgång jämfört med den föregående veckan med plus 120 fall.

Sett till befolkningen har Landskrona haft 649 nya fall per 100 000 invånare, under den senaste veckan. Jämfört med resten av landet är det här en förhållandevis hög nivå. Regionen är hårt drabbad och Helsingborg är med sina 1294 nya inrapporterade fall just nu hårdast drabbat i landet och Landskrona hamnar nia bland landets 290 kommuner.

Skåne hårt ansatt
I hela Skåne län rapporterades 7 245 nya fall den senaste veckan, vilket är betydligt fler än under den föregående veckan (+27 procent).

Antal avlidna
Under vecka 49 rapporterade Skåne län att 31 personer avlidit med coronavirus. Totalt har 494 personer i Skåne län dött med coronavirus sedan pandemins start.

En kommentar till "Smittspridning på hög nivå"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Förvaltningar upp i krisledningsläge

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser