Annons

En koll bland luckorna

Cityidrott bjuder i år på en julkalender.

Har du koll på de lokala, digitala julkalendrarna? En dryg vecka in i december och i år har vi mer eller mindre överhopats av julkalendrar på Youtube, Facebook och snapchat. Landskrona Direkt gör ett försök att guida dig mellan de mer lokala luckorna.

Annons
 

För första gången producerar Cityidrott en alldeles egen julkalender som sänds varje dag mellan 1-24 december klockan 17:00 för barn och ungdomar. Avsnitten är fyllda med utmaningar, vloggar, test och intervjuer som bygger på efterfrågningar från barn och ungdomar i Cityidrotts verksamhet.
– Vi har aldrig gjort något liknande tidigare men vi vet att det är många barn vi träffar som ser fram emot att vi gör detta på vår Youtube-kanal. Vi har haft sjukt roligt när vi spelat in materialet så det är minst sagt lika roligt för oss, säger Daniel Glantz- Persson som producerar julkalendern.

Nu nöjer sig Cityidrott inte med en kalender utan man kör även på med sin sedan tidigare beprövade snapchat-kalender där en eller två ledare gömmer sig någonstans inom kommungränsen.
Varje vardag klockan 15:00 under hela december fram till jullovet får ungdomarna en ledtrådar var 5:e minut via Cityidrotts snapchat och har 30 minuter på sig att hitta var ledaren gömt sig.
– Detta är en väldigt uppskattad aktivitet bland våra lite äldre cityidrottare i 11-12 års ålder där vi även märkt genom åren att det är många ungdomar som oftast sitter mycket framför datorn hemma som ger sig ut för att leta efter oss och det precis det vi vill locka fram. Det ger också en hel del adrenalin till oss ledare att gömma sig på nya ställen varje vardag, säger Daniel Glantz- Persson.
Igår klarade förövrigt Marcus Hansson sig från att bli hittad när han gömde sig i Häljarp.
– Det gör att gårdagens vinst går över till idag när det är jag som ska gömma mig, säger Daniel Glantz- Persson.

Lucka 1 i Cityidrotts julkalender testar julmust – https://www.youtube.com/watch?v=4TY9m5eHCMk

Jack Nordström bjuder in till ön Skrubben i Blekinge föratt på plats följa Frank och Funky Fredrik fram till jul.

Jack Nordström har lite mer kalendererfarenhet och gör i år sin tredje clipart-julkalender som han sänder på Youtube. Följ med till ön Skrubben där Frank och Funky Fredrik värmer frusna hjärtan bland åsnor och fiskeriarbetare under årets sista månad.

Du hittar Jacks kalender här: https://www.youtube.com/channel/UCm6pD7lW8jBRI2c-ikP-IfQ

Tottes jul
Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg är förtjust i julen och har sedan ett par år tillbaka bjudit sina följare på Facebook på en årlig julkalender där han blickar tillbaka på året som gått.
Du hittar den på https://www.facebook.com/strandbergtorkild.

Knappast någon risk för Whamageddon
Den eminenta musikbloggen 482 MHz som såg dagens ljus i Landskrona och som är värd ett besök enkom för sin suggestiva entrébild bjuder i år dessutom på bästa musikkalendern med dagliga tips och små listor.
Skynda er hit ungdomar – https://482mhz.com/

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser