Ebbot på teatern i februari

Ebbot Lundberg är tillbaka i Landskrona i februari. Om nu corona släpper sitt grepp.

 

Ebbot Lundberg är tillbaka i Landskrona i februari. Om nu corona släpper sitt grepp.

INSTÄLLT: Rockikonen Ebbot Lundberg åker på turné som teaterskådis med Riksteatern efter nyår. Den 5 februari är det tänkt att han och ensemblen ska stå på scen i Landskrona för att ge klassikern ”Medea” med nykomponerad musik av den tidigare sångaren i Soundtrack of our lives.

Storslagen arenakonsert möter klassisk dramatik om kärlek, makt, våld och död. Ebbot Lundberg tar steget upp som skådespelare på teaterscenen i ”Medea”. Både framförandet och komponerandet av föreställningens musik har Ebbots signum.

Medea flyr sitt hemland och offrar allt för sin kärlek till Jason. De får två barn och ett familjeliv tillsammans. Men Jasons aggressiva och våldsamma sätt att behandla barnen skrämmer Medea. När han plötsligt lämnar Medea för en annan kvinna drar ett mardrömslikt drama igång. Med hjälp av sin nära kontakt med landets makthavare får Jason vårdnaden om barnen, och Medea blir landsförvisad. Förkrossad och desperat försöker hon få barnen i trygghet, men en fråga ekar allt starkare i hennes huvud: Kan hon rädda dem, genom att döda dem?

Hyllade regissören Sunil Munshi tar nu ett samtida grepp om detta klassiska drama och skapar en egen storslagen visuell historia som blandar inspiration från arenakonserter med klassisk teater. Det blir ett gastkramande och drabbande musikaliskt drama, där Ebbot Lundberg med band står för nykomponerad musik live på scen. Ebbot spelar även rollen som ”Körledaren” i ensemblen. Medea spelas av Emma Broomé, känd från bl a höstens stora succéer Sommaren 85 och Lyckoviken. Som Jason ser vi Mattias Nordqvist, också han känd från Sommaren 85 och folkkära tv-serien Vår tid är nu.

Uppsättningen är ett samarbete mellan Riksteatern och Göteborgs Stadsteater och har enligt United Stage Artist turnépremiär i Nacka den 21 januari för att nå Landskrona lite drygt två veckor senare den 5 februari. Återstår att se vilka rekommendationer som gäller då.

OBS. Den 11 december beslutades om att ställa in inledningen av turnén vilken medför att det inte blir någon föreställning i Landskrona den 5 februari.

Till arkivet