Annons

9 miljoner i pandemistöd till Landskrona

Just nu testas rekordmånga skåningar för covid-19. Inte minst inom den kommunala omsorgen genomförs mängder av tester.

Socialstyrelsen har fått i uppdrag av regeringen att fördela statsbidrag på 10 miljarder till regioner och kommuner för merkostnader som uppstått under pandemin. Det har funnits två ansökningstillfällen. Den första omgången gick ut den 31 augusti och ur denna pott står det nu klart att Landskrona tilldelas 9 053 259 kronor.

Annons
 

Fördelning av statsbidrag för 2020 för till regioner och kommuner för att ekonomiskt stödja verksamheter inom hälso- och sjukvården respektive socialtjänsten till följd av sjukdomen covid-19 – ansökningsomgång 1 utföll med drygt 9 miljoner kronor för Landskronas del och med  1 miljard till Region Skåne.

Ytterligare en möjlighet att ansöka om pengar finns i den andra omgången som löper till den 30 november. Totalt har Socialstyrelsen 10 miljarder kronor att fördela även i den andra ansökningsomgången.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser