Annons

Handla med hänsyn i julhandeln

Tänk på att hålla avstånd i butikerna.

I och med Black Friday, som infaller imorgon, inleds årets köpfester. Många planerar att handla julklappar, mat och dryck till högtiderna. Samtidigt vårdas allt fler patienter med covid-19 på de skånska sjukhusen.
– Det är direkt olämpligt att trängas i butiker och köpcentrum just nu, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne.

Annons
 

Just nu vårdas totalt 213 personer med covid-19 på de skånska sjukhusen. Av dessa får 29 intensivvård. Det är det högsta antal patienter, både på IVA, på annan vårdavdelning och totalt som Region Skåne har haft under pandemin.
– Det pågår en samhällspridning av covid-19 och tyvärr går det inte att leva som normalt. Alla måste hjälpas åt för att minska smittspridningen och därför är det direkt olämpligt att trängas i butiker och köpcentrum just nu, säger Eva Melander.

I år kan vi inte göra som vanligt i julhandeln. Inte ens när vi handlar på nätet. De inköp som måste göras, bör planeras väl och genomföras med stor försiktighet och hänsyn till andra människor menar smittskyddsläkaren.
– Om du måste handla så gör det när det är lite folk i butikerna, handla inte i grupp och vistas inte i onödan i affärer eller köpcentrum. Handlar du på nätet så måste du fundera kring hur dina varor kan hämtas ut eller levereras på ett säkert sätt eftersom det ofta är köer och trängsel på paketutlämningsställen, säger Eva Melander.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser