Munskydd på eftermiddagsfikan

Munskyddsbakelser.
Munskyddsbakelser.

Fantasitårtor Ella Sjögren är inte mycket större än ett hål i väggen på Skolallén. En kund åt gången har hon dock plats för den kreativa konditorn, Ella Sjögren, som i våras skapade löpsedlar med sina toarullsbakelser. Nu har hon trixat till det igen, denna gång med en variant av en prinsessbakelse som bär munskydd.

När Landskrona Direkt gästar det lilla mysiga fiket i centrala Landskrona är en kund på väg att lämna och Ella Sjögren är snabbt framme och torkar av dörrhandtaget med rengöringssprit.
– Pandemin har tvingat mig att stänga ner serveringen. Dessutom är det fler avbeställningar än nybeställningar av tårtor i dessa dagar, säger hon.

Utan dop, bröllop och stora kalas kan man förstå att även konditor- och bageribranschen är i gungning. Ella Sjögren har fått ställa om från tårtor till bakelser och i tider då munskydd är på i stort sätt allas läppar, åtminstone som samtalsämne fick Ella Sjögren en ny snilleblixt.
Hon satt sonika sockerögon och munskydd av marsipan på sina prinsessbakelser.
– Vi kan ju inte vara utan fika men samtidigt blir det en påminnelse om att visa hänsyn och vara rädda om varandra. Goda och lite roliga hoppas jag också kunderna tycker att de är. Nu mer än någonsin måste vi landskronabor ställa upp för varandra, avslutar Ella Sjögren.

Konditor Ella Sjögren, har en livlig fantasi när det gäller att skapa nya bakverk.
Till arkivet