Coronasäkrad adventskalender

Första "fönsterluckan# som ska öppnas i Kvarntorgets Vänners annorlunda adventskalender finner du i hörnet av Salpetergatan/ Stora Norregatan.
Första ”fönsterluckan# som ska öppnas i Kvarntorgets Vänners annorlunda adventskalender finner du i hörnet av Salpetergatan/ Stora Norregatan.

För en månad sedan meddelades att Kvarntorgets julmarknad inte genomförs i år. Idag kan vi dock glädja alla med att Kvarntorgets Vänner trots detta har för avsikt att sprida julstämning.  Även i år  bjuder man in till en upplyst tur längs områdets pittoreska gator.
– Kanske viktigare nu än någonsin då de flesta evenemangen i jul är inställda. Traditionsenligt arrangerar vi i Kvarntorgets Vänner en annorlunda adventskalender, som dessutom är absolut coronasäkrad, meddelar Eva Zander från föreningen.

Pandemi-år till trots så tänker Kvarntorgets Vänner åter sprida julstämning med sin fönstertittarkalender. 24 fönster på området pyntas med olika motiv. Varje kväll tänds ett nytt fönster fram till julafton.  Fönstret, det vill säga den annorlunda adventsluckan, är sedan upplyst fram till 21.00.

– Kalendern utgör en form av snitslad bana genom våra charmiga gator och är tänd fram till nyår. Passa också på och titta på våra vackert nya stenlagda gator i genuin kulturmiljö, avslutar Eva Zander.

Till arkivet