Annons

Samlingar under klubban

De som har en förkärlek till modelljärnvägar eller marina föremål ska boka in tisdagen den 17 november. Då är två större samlingar i fokus då det arrangeras onlineauktion på Skånes Auktionsverk. Gemensamt för samlingarna är att de båda har lokal anknytning.

Annons
 

– Samlingen med modelljärnvägar har funnits i ett hem strax utanför Landskrona och den marina samlingen kommer från Ven, säger Joakim Karlsson på auktionsverket.
– Vad gäller samlingen med modelljärnvägar så finns här allt att önska. Här är tåg som är små och stora. De största är så kallade trädgårdståg och ska placeras utomhus. De minsta är bara några centimeter. Men här finns allt för en mycket komplett modelljärnväg, lovar Joakim Karlsson.

Beträffande den marina samlingen så är den också näst intill komplett.
– Det saknas väl bara båten. Annars har vi allt. Det skulle vara sjökorten. De är från 1801 och kanske inte helt uppdaterade.

Noterbart är att det rör sig om en ovanligt stor auktion.
– Vi kommer att ha 858 rop och det är mycket. Det är kanske läge att göra sina julklappsinköp här? Allt sköts online och vill man komma på måndagens visning så har vi gott om plats. Dessutom är det ett miljötänk i att handla på auktion, säger Joakim Karlsson.

Visning äger rum på måndag den 16 november mellan klockan 13 och 19. Onlineauktionen, som inte lär gå spårlöst förbi, startar på Skånes Auktionsverks hemsida på tisdag klockan 18.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser